Сапьори, работещи в турската полиция, извършват контролирани взривове на подозрителни

...
Сапьори, работещи в турската полиция, извършват контролирани взривове на подозрителни
Коментари Харесай

След атентата в Анкара: Взривяват контролирано подозрителни пакети

Сапьори, работещи в турската полиция, правят следени гърмежи на " подозрителни пакети ", откакто тази заран пред министерството на вътрешните работи в Анкара имаше атентат.  

Мъж се е самовзриви край Народното събрание и Вътрешното министерство в Анкара

От полицията предизвестиха, че се правят следени детонации при съществуване на " съмнителни пакети " в разнообразни елементи на града. Полицията в Анкара каза, че няма причина за суматоха измежду жителите на града.

Министърът на вътрешните работи Али Йерликая заяви, че двама терористи са пристигнали с миниван пред вътрешното министерство към 9:30 ч. Eдиният от терористите се е самовзривил, а другият, който също е носел експлозиви, е бил обезвреден от полицията. Двама служители на реда са били ранени при детонацията. 

Водачът е погубен от въоръжен граждански

По информация на турската телевизия А Хабер терористите, направили нападението, са пристигнали в столицата с открадната кола, чийто притежател са простреляли.

Днешното терористично нахлуване е първото в Анкара от 2016 година През март 2016 година 37 души бяха убити в Анкара, когато кола бомба бе взривена в центъра на столицата.

Атентатът през днешния ден е осъществен съвсем година, откакто шестима души бяха убити и 81 души бяха ранени при детонация в центъра на Истанбул. Турция упрекна за атентата кюрдски бойци.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР