Сапьори от състава на Сухопътните войски тази вечер иззеха и

...
Сапьори от състава на Сухопътните войски тази вечер иззеха и
Коментари Харесай

Сапьори транспортираха за унищожаване открити в района на болница Токуда снаряди

Сапьори от състава на Сухопътните войски довечера иззеха и транспортираха боеприпасите, открити в региона на болница „ Токуда “ в София, за следващо заличаване, оповестиха от министерството на защитата.

Специализиран екип от състава на Сухопътните войски довечера организира разузнаване и превозване на два боеприпаса, открити по-рано през днешния ден в региона на болница „ Токуда “ в София. До идването на военните експерти регионът беше отцепен от органите на Министерство на вътрешните работи и охраняван от полицейски чиновници.
Първоначалната информация е за открити два мощно корозирали боеприпаса, с дължина към 30 см и диаметър към 9 см. Вероятно това са зенитни снаряди от времето на Втората международна война.

Сигналът е постъпил в Министерството на защитата през днешния ден, в 17.40 ч. Въпреки че сапьорите работят единствено в светлата част на деня, профилираният екип от военно формирование 28 610 – Горна баня още довечера транспортира двата снаряда, с цел да бъдат унищожени в безвреден регион.

БГНЕС напомня, че при разкопни действия по-рано през днешния ден в региона на болница „ Токуда “ в София, бяха открити два снаряда. На място незабавно дойде полиция и регионът, където бяха открити снарядите, бе отцепен. За взривоопасната находка бе известено и министерството на защитата.

„ Сигналът е подаден в 16.45 часа, когато са открити останки от муниции по време на изкопни работи на територията на двора на лечебното заведение “, посочи за БГНЕС Боряна Маринкова, която дава отговор за връзки с обществеността в „ Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда “. Тя изясни, че самата болница не е била евакуирана и продължава да работи в естествен темп.

" Няма заплаха за личния състав, пациентите и жителите на региона “, сподели Маринкова. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР