Сапунката в правителството продължава.ГЕРБ и ПП продължават да не отстъпват

...
Сапунката в правителството продължава.ГЕРБ и ПП продължават да не отстъпват
Коментари Харесай

Денков са оплака от Борисов - опитал се да му пречи на контактите в САЩ. Въпросът за МВнР не е решен

Сапунката в държавното управление продължава.

ГЕРБ и Политическа партия не престават да не отстъпват от позициите си за Външно министерство. Към това през днешния ден се прибавя и острата реакция на премиера Денков против водача та ГЕРБ Бойко Борисов, който, по думите му, се опитал да му попречи на контактите в Съединени американски щати.

 

" Въпросът по отношение на името на идващия външен министър не е решен, само че преговорите  с Мария Габриел за бъдещия ротационен кабинет не престават без напрежение ", заяви пред публицисти министър председателят Николай Денков, който посети ПАВЕЦ " Белмекен " във връзка окончателното довеждане докрай на рехабилитацията на централата.

 

" Ние с госпожа Габриел имаме безусловно ясно ориентирана външна политика, която няма разлика сред нас двамата. Постовете не са главното, а какво можем да свършим при една или друга настройка. Но това, което е значимо, е всеки от нас да продължи да има контакт с външните сътрудници, с цел да може, когато има полемика, да се чуват съответните отзиви ", настоя министър-председателят.

 

Денков сподели, че има доверие от партиите към него и към Габриел и когато има резултат от диалозите сред тях за ротационния кабинет, ще търсят поддръжката на партийните водачи за гласуването в Народното събрание.

 

„ В цялата полемика беше доста преекспонирана тематиката кой какъв пост ще заеме. Ясно казахме, че с вицепремиера нямаме разлики във външната политика и това се видя ясно през миналите девет месеца ", сподели Денков.

 

Премиерът разкритикува водача на ГЕРБ. Борисов се опитал да му пречи на контактите в Съединени американски щати..

„ Всичко стартира с изявлението на господин Борисов, който сложи под въпрос опцията министър председателят да отиде с министрите в Съединени американски щати. Това беше знак, че някой може да се опита да пречи на тези контакти и това за мен е недопустимо ", разгласи изненадващо Денков.

 

На въпрос по кое време се планува да приключат разискванията с Мария Габриел по отношение на състава на ротационния кабинет, министър председателят отговори:

" Ще забележим по какъв начин ще се случи. Това, което е закрепено, на 6 март нашето държавно управление ще подаде оставка ".

 

Денков сподели още, че не е обсъждана оставката на земеделския министър с Мария Габриел, само че разясни, че не е и чувал за такова искане от различен с изключение на от част от протестиращите. " Голяма част от протестиращите земеделци желаят да работят с Кирил Вътев, с цел да има резистентност и каквото е контрактувано, да продължи и след ротацията ", сподели акад. Денков. Крайното решение щяло да бъде на двамата с Габриел.

 

Припомняме,че министър председателят Николай Денков анулира визитата си в Съединени американски щати, отпред на делегация с петима министри, откакто стана ясно че президентът Джо Байдън и държавният серетар Блинкен са отказали да го одобряват, даже единствено да се снимат с него, макар дадените 100 000 $ на лобисти да обезпечат тези срещи.

Борисов повдигна тематиката за държавното посещаване в Съединени американски щати, като попита за какво е нужно да вървят там и да харчат държавни пари министри, които единствено преди седмица-две са се завърнали от Съединени американски щати. Борисов означи още, че когато от ПП-ДБ седнат пред камината на Белия дом, тогава ще могат да се мерят с него, като подсети какъв брой пъти е бил посрещан във Вашингтон. В отговор Денков съобщи, че откакто Борисов е бил в Съединени американски щати е напълно естествено и той като министър-председател да пътува до Съединени американски щати.

А пред Народното събрание Денков разгласи, че желае да отиде в Съединени американски щати, с цел да показа резултатите от ръководството у нас, само че не сподели пред кого.
" Уверявам ви, че няма да отида на пътешестване, което не си коства, във връзка с наличие на диалозите. Аз съм министър-председател на България и ще пътувам като подобен. Отивам в Съединени американски щати да показва целите и резултатите от ръководството на България.Когато се осъществя тази командировка и се върна - ще се доклада ", разгласи от трибуната на Народно събрание Денков.
" Когато отиваш в страна, без публични срещи, това е публична екскурзия, не публично посещаване. Защо тогава вашите сътрудници не ви одобряват? Не е ли унизително да наемате лобистка компания, с цел да се молите за срещи? ", репликира го тогава водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов. 

" И в случай че се пробвате да измиете очите с всякакви неофициални срещи и общности, това е апотеоз на вашия неуспех, това ваше екскурзионно пътешестване до Вашингтон ", беше коментарът на Костадинов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР