Сапуни с мирис на Коледа, бижута от индонезийски перли и

...
Сапуни с мирис на Коледа, бижута от индонезийски перли и
Коментари Харесай

Сапуни с мирис на Коледа и бижута от индонезийски перли на Коледния базар на изкуствата


Сапуни с аромат на Коледа, бижута от индонезийски перли и приказни играчки са част от нещата, които примамват на Коледния базар на изкуствата в столичен хотел, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Красиви бутилки вино, украсени в коледен жанр, играчки и ексцентрични свещници за Коледната софра прави Камелия и майка й.

„ Има интерес към коледните декорации към този момент, тъй като хората все по-отрано се ориентират да избират дарове, с цел да могат да имат по-голямо многообразие и да имат повече време да прегледат. Много хора се обръщат към ръчно направените дарове, с цел да са по-интересни “, съобщи пред БГНЕС Камелия.

Тя се старае всичко да е допустимо най-шарено и празнично и да има хубавия коледен дух. „ Повечето неща си ги измисляме ние и са наши хрумвания. Най-много се купуват фамилните дарове като виновността, които са типичен коледен подарък, както и коледните венци. Някои избират да си вземат и нещо мъничко за у дома - нова играчка за елхата е постоянно хубаво да има в дома “, описа момичето и пожела хората да са доста щастливи, усмихнати и да се обичат.
 Коледен базар на изкуствата в София. Коледен базар на изкуствата в София. / БГНЕС
Ана, пък се занимава с направа на бижута от близо две години. Тази година е заложила на бижутата и украшенията от естествени перли, с цел да наподобява дамата по-бляскава и женствена на Коледа и Нова година.

„ Предстоят такива светли празници и е хубаво дамата да се усеща по-добре, с по-голямо самочувствие. Така да вземем за пример ръчно направена диадема с естествени перли – тъмносини, лавандулови и бели, които добре допълват всеки тоалет за празниците. Заложила съм на естествените материали, дамата да се усеща добре и да носи естествени материали “, изясни Ана.

Всяка перла носи несъмнено значение. Символът на лавандулата е мъдростта, тъмносинята перла събира в себе си доста женска мощ, а бялата перла е за здраве. Перлите поръчва от чужбина, най-много от Япония и Индонезия.
 Коледен базар на изкуствата в София. Коледен базар на изкуствата в София. / БГНЕС
Ана описа, че много постоянно е процедура дамите сами да си избират подаръците и да споделят - това доста ми харесва, ще изпратя мъжа ми. Това е много постоянно срещана процедура.

Настя се занимава с натурална козметика и сапуни, които са подобаващи за дарове за цялото семейство или самостоятелен. Козметиката и сапуните са от 100 % растителни или натурални артикули, които не са единствено за хубост, само че и за здраве. Има кремове за всекидневна грижа и сапуни - някои, от които са с коледни аромати – с мирис на канела, коледно дърво, какао, мента.

Най-търсените артикули са сапун-детокс за акне, който е с деен въглен с извънредно лечебни свойства за хора с проблематична кожа. Друг обичан сапун е сапунът на моряка, който е единственият сапун, който се пени в солена вода и е напълно кокосов.

От кремовете най-любими са крем с арганово масло и мароканска глина и различен крем, особено основан за коледните празници. Историята му е такава, че когато Иисус се е родил тримата мъдреци са подарили на Дева Мария злато, тамян и смирна. „ Ние създадохме крем, който е с етерични масла от тамян, смирна и портокал вместо злато. Стараем се да поддържаме локални първични материали, тъй като природата ни е дарила с благосъстояние, което се стремим да използваме “, сподели още Настя. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР