Съпрузи се изправят пред съда за имотна измама за близо

...
Съпрузи се изправят пред съда за имотна измама за близо
Коментари Харесай

Съпрузи се изправят пред съда за имотни измами за близо 600 000 лева

Съпрузи се изправят пред съда за имотна машинация за близо 600 000 лв., оповестяват от Районната прокуратура във Варна.
Изпълнителният шеф Иван Ч. и прокуристката на "Риком " АД в Бяла Румяна Ч. са подсъдими за машинация в изключително огромни размери - 587 561 лв., осъществена в съучастничество в интервала от 12 юни 2008 година до 3 декември 2009 година
За сходно действие законът планува наказване "лишаване от независимост " от 3 до 10 години. Ако двамата бъдат приети за отговорни, може да бъде иззета и до една втора от имуществото им.
Иван и Румяна Ч. съумели да извършат общо шест измами с съветски жители. Софийска компания упълномощила строителството на три ваканционни здания върху незастроени поземлени парцели в град Бяла, благосъстоятелност на "Риком " АД. По време на строителството обаче възложителят прекратил заплащанията към строителя, което породило спор. При решаването на противоречивите въпроси сред двете компании било признато построеният парцел да бъде трансфериран на възложителя с прилежащия имот, а приключените на недодялан градеж две здания - на компанията на съпрузите. За да довърши парцелите за продажба, компанията на двамата подсъдими изтеглила няколко ипотечни заема.
Руснаци показали интерес към строящите се ваканционни жилища, които даже били показани на ревю в Москва. Чужденците поискали да купят парцелите по нотариален ред, с цел да могат да получат виза за България. Първоначално били подписани предварителни контракти с купувачите за продажба и строителство на бъдещите парцели, като в тях категорично било посочено, че "Риком " АД ще им трансферира парцелите с нотариални актове и без тежести. Иван и Румяна Ч. обаче не изпълнили контрактуваното, а присвоили платените суми.
След като купили жилищата с нотариален акт, излъганите открили, че са наказани като ипотекарни длъжници, защото са закупили парцели с ипотека в интерес на банка по теглените от "Риком " АД заеми.
Общата сума, с която са ощетени съветските жители при шестте измами, е близо 600 000 лв., като парите към момента не са възобновени.
Предстои делото против двамата акционери на "Риком " АД да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР