Съпругата на задържания руски опозиционен лидер Алексей Навални призова служителите

...
Съпругата на задържания руски опозиционен лидер Алексей Навални призова служителите
Коментари Харесай

Навални - със симптоми на грип. Отказали му лечение в затвора

Съпругата на арестувания съветски опозиционен водач Алексей Навални прикани чиновниците на пандиза да му обезпечат съществени медикаменти.

Отворено писмо до Путин, настояващо Навални да получи достъп до цивилни лекари, беше подписано от 481 медици във Фейсбук, като други прибавиха имената си по-долу.

Според изказванията на Навални управляващите съзнателно са го разболяли като го сложили до болен човек. Поддръжниците на съветския опозиционер настояват, че има огнище на грип в затворническата колония, в която се намира Навални.

Навални, най-видният вътрешен критик на президента Владимир Путин, оцеля при опит да бъде токсичен през 2020 година с това, което съгласно учени в няколко европейски страни е смъртоносно нервнопаралитично вещество. Русия оспори тази констатация и Кремъл отхвърли да се е опитвал да го убие. Той прекарва месеци на възобновяване в Германия и от този момент здравословното му положение провокира безпокойствие.

Навални бе задържан, откакто се завърна вкъщи през 2021 година и в този момент излежава присъди от общо 11-1/2 години по обвинявания, в това число машинация и пренебрежение към съда.

Навални, неговите съдружници и западни държавни управления и правозащитни групи споделят, че той е бил жертва на скалъпени обвинявания, целящи да го накарат да млъкне.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР