Съпругата на руския дисидент Владимир Кара-Мурза днес заяви, че той

...
Съпругата на руския дисидент Владимир Кара-Мурза днес заяви, че той
Коментари Харесай

Руският дисидент Владимир Кара-Мурза изчезна от затвора

Съпругата на съветския отстъпник Владимир Кара-Мурза през днешния ден съобщи, че той към този момент не е в сибирската наказателна колония, в която бе пандизчия от септември, и че тя не знае къде са го отвели управляващите, съобщи Ройтерс.

Евгения Кара-Мурза написа в своя обява в " Екс ", че брачният партньор ѝ, който страда от неврологично заболяване, откакто оцеля при два опита за отравяне, е бил в изолатора през четирите месеца, които прекарал в колонията със непоколебим режим ИК-6 в Омск.

Затворници от време на време са в неопределеност за дълго време, до момента в който съветската затворническа работа ги трансферира сред отдалечените на големи дистанции свои обекти, показва организация Ройтерс. Агенцията отбелязва, че съветската затворническа работа все още не е дала отговор на питане по отношение на местонахождението на Кара-Мурза.



Дисидентът излежава 25-годишна присъда от април по обвинявания в измяна и разпространение на " подправена информация " за войната на Русия в Украйна. Той отхвърля обвиняванията и съпостави делото против него с показните сталинистки процеси от 30-те години на предишния век.

Кара-Мурза, който има съветски и английски паспорт, е една от дребното известни опозиционни фигури, които останаха в Русия и продължиха да се изричат против президента Владимир Путин след началото на нашествието в Украйна през февруари 2022 година

Приятелят на Кара-Мурза и началник на Световната акция за правдивост " Магнитски " Бил Браудър назова изгубването му от пандиза " чист садизъм ". " Като жител на Англия нашият външен министър Дейвид Камерън би трябвало да употребява всички принадлежности, с цел да обезпечи освобождението на Владимир.

Правителството би трябвало да работи уверено преди той да почине в пандиза, което евентуално ще се случи, в случай че не бъде освободен ", добави той.

Британски депутати, в това число председателката на Комисията за външни работи Алиша Кърнс, също приканиха държавно управление да предприеме дейности.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР