Съпругата на принц Хари, херцогинята на Съсекс Меган (Маркъл) няма

...
Съпругата на принц Хари, херцогинята на Съсекс Меган (Маркъл) няма
Коментари Харесай

Меган Маркъл пропуска коронация на тъста си

Съпругата на принц Хари, херцогинята на Съсекс Меган (Маркъл) няма да пристигна на коронацията на крал Чарлз III от Англия заради неудовлетвореността от напъните на кралския двор в битката против расизма. Това заяви „ Дейли телеграф ”, базирайки се на източници.

Според вестника след изявлението на Маркъл с американската телевизионна водеща Опра Уинфри през март 2021 година актуалният монарх, който тогава беше престолонаследник и носеше купата принц на Уелс, написал писмо до херцогинята, в което показва страдание, че би трябвало да се сблъскват с расизма в общуването с кралското семейство. В това изявление за Си би ес херцогинята на Съсекс загатна, че роднините на брачна половинка й са загрижени за цвета на кожата на нероденото й дете. Тя не сподели кой тъкмо е направил сходни изявления.

Според изданието актуалният монарх е единственият върховен член на кралското семейство, който се е свързал с нея след скандалното изявление. Източници на „ Дейли телеграф ” подчертаха, че в ответното писмо Меган Маркъл е дала да се разбере кой от представителите на кралското семейство е направил упоменатите изказвания. Както отбелязва вестникът, както херцогинята на Съсекс, по този начин и актуалният монарх са се съгласили, че съответната забележка е направена без злонамерени планове.

Според вестника Меган Маркъл тогава благодари на престолонаследника за писмото му и сподели, че няма да упреква съответен представител на кралското семейство в расизъм, а единствено желае да притегли вниманието към казуса с „ несъзнателните предубеждения “. " В същото време, както прибавя вестникът, тя към момента счита тези изказвания за расистки. Източник на „ Дейли телегпаф ” в кралското обграждане акцентира, че кореспонденцията е протекла в " топъл звук ", само че не е довела до " понижаване на напрежението " сред страните. В резултат на това една от аргументите за отсъствието на Меган Маркъл на коронацията е нейното неодобрение от реакцията на кралския двор към метода за битка с деянията на расизъм, показва вестникът.

Херцогинята и децата

На 12 април пресслужбата на Бъкингамския замък заяви, че принц Хари ще участва на церемонията по коронясването на Чарлз III на 6 май, а брачната половинка му ще остане в Съединените щати с децата им. Както осведоми вестника, Меган Маркъл желае да прекара това време със сина си принц Арчи, който ще навърши четири години в деня на коронацията. Освен това, съгласно „ Дейли телеграф ”, тя се притеснява, че появяването й на церемонията ще отвлече вниманието на таблоидите от самото събитие. Изданието прибавя още, че в кралската среда през цялото време се е считало за малко евентуално херцогинята да дойде за коронацията, поради продължаващите различия сред страните.

През януари 2020 година принц Хари и брачната половинка му взеха решение да се отдръпват като старши членове на английското кралско семейство. Те изгубиха статута да съставляват публично монарха при пътувания, да извършват други церемониални отговорности и да употребяват купата Техни Височества. Двойката се реалокира в Съединени американски щати, купи къща в Санта Барбара (Калифорния), където отглежда сина си Арчи и щерка си Лилибет Даяна. След като не получават държавни средства като дейни членове на кралското семейство, те подписаха контракти за произвеждане и основаване на аудио и видео наличие с шведската услуга за аудио стрийминг „ Спотифай ” и американската „ Нетфликс ”.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР