Съпругата на президента Десислава Радева е допуснала грешка при целувката

...
Съпругата на президента Десислава Радева е допуснала грешка при целувката
Коментари Харесай

Експерт: Десислава Радева допусна грешка с целувката и жеста към словенския президент, не познава етикета

Съпругата на президента Десислава Радева е позволила неточност при целувката със словенския президент Борут Пахор и с жеста, с който по-късно изтрива следата от червило по бузата на своя хазаин. Това сподели по bTV Кристина Крънчева, специалист по протокол и корпоративен етикет.

Кадрите от посрещането на българския държавен глава и неговата брачна половинка бяха споделени в профила в " Инстаграм " на Борут Пахор.

" Целувките са напълно обикновено нещо сред политиците. Въпросът е методът, по който това се прави – в действителност те не се целуват, а единствено допират бузи ", означи тя.

Според Крънчева държанието на Радева наподобява като непознаване на етикета. Експертът по протокол означи също, че има и доста червила, които не оставят следи.

Жестът с изтриването на червилото от бузата на словенския президент от страна на Радева пък е изцяло неприемлив, разяснява Крънчева.

" Жестът е благ, когато става въпрос за дете в фамилията, в случай че инцидентно баба му го целуне и му остави червило на бузките. Иначе е безусловно неприемливо. Дори и да има диря, това е работа на протокола, който ще каже: " Избършете се ". Протоколът е за това – да каже, че ви виси конец от сакото или че имате прахуляк по обувките ", акцентира тя.

Крънчева означи, че п
Експертът по протокол уточни, че новият българския дипломат в Индия Елеонора Димитрова, която връчи акредитивните си писма с българска носия, се е показала ужасно.

" Националната носия е най-официалното облекло, както и военната униформа ", акцентира Крънчева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР