Съпругата на премиера Кирил Петков Линда от девойка спазва безглутеновата

...
Съпругата на премиера Кирил Петков Линда от девойка спазва безглутеновата
Коментари Харесай

Безглутеновата диета на премиершата Линда топи по 5 кг на седмица

Съпругата на премиера Кирил Петков Линда от госпожица съблюдава безглутеновата диета. С подобен режим на хранене са и техните три дъщери, както и самият Петков. За разлика от дамите в дома му, които имат наследствена нетърпимост към глутена, министър-председателят не бил алергичен, само че предпочитал да употребява същото меню като тяхното.

Безглутеновият режим премиершата Линда усвоила от своята починала майка Маргарет, която приживе била доктор диетолог. На нея са основани и всичките ѝ предписания в нейната сладкарница в София, за които тя употребява обичайно брашно и артикули, съдържащи глутен. Всъщност през последните няколко години в международен мащаб нараства значимо броят на лицата, реагиращи неподходящо точно към глутена. Непоносимостта към него се показва при обособените хора по друг метод, като при някои признаците са едвам леко проявени, а при други се стига до свръхнаднормено тегло и болести. Какво съставлява безглутеновата диета? По създание тя е хранителен режим, при който се заобикаля потреблението на храни, съдържащи в себе си глутен. Може да се ползва от хора във всички възрасти. Непоносимостта към глутена се открива посредством кръвен тест.
Най-общо храните, които би трябвало да избягвате, са следните: всички типове самун, съдържащи пшеница, всички типове тестени произведения, съдържащи пшеница, зърнени закуски, кекс, мъфини, пица, сладкиши, крекери, мюсли десерти, пуканки, печени ядки. Някои избрани типове бира, ликьор, сладко вино и други типове алкохолни и безалкохолни питиета също могат да съдържат глутен.
Храните, които не съдържат глутен и надлежно се предлагат за консумация при спазването на безглутенова диета, включват: месо и риба, яйца, млечни артикули, плодове и зеленчуци, житни храни, като киноа, ориз, елда, топиока, сорго, царевица, амарант, просо и други. Може да се употребява и брашно, само че картофено, царевично, бадемово, кокосово, от соя и други без глутен.
Отслабването при диетата на премиершата Линда може да тръгне с извънредно бързи темпове. На първата седмица се смъкват сред 4 и 6 кг. Хубавото на режима е, че няма йо-йо резултат. Ако продължите да го спазвате, ще задържите фигурата, към която се стремите без особени старания и без апетит. Освен това този вид диета има и десетки други преимущества за здравето, както и за хубостта.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР