Съпругата на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов

...
Съпругата на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов
Коментари Харесай

Нов рекорд: Жената на Лозан Панов с лукс жилище от „Артекс“ и два гаража за 225 евро на квадрат

Съпругата на ръководителя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов – Елисавета, се оказа безспорният водач в класацията по най-евтино добит първокласен апартамент от натрупалата известност в последната седмица строителна компания „ Артекс “, заяви topnovini.bg.

От информация в Имотния указател излиза наяве, че на 10 април 2013 година „ Артекс Инженеринг “ продава на „ Ганева 2000 “ ЕООД апартамент от 172 кв.м. и два гаража, надлежно по 19,5 и 19,7 кв. м., в кооперация на ул. Елемаг “ № 32 в елитния столичен квартал „ Изгрев “. В справката е посочено, че за общата повърхност (от 211,2 кв.м.) са платени 93 004,5 лева или по 225 евро на квадрат.

Проверка в един от най-големите уеб сайтове за недвижими парцели откри, че междинната пазарна цена на жилищата в кв. „ Изгрев “ през март-април 2013 година е била 1101 евро на квадрат. Така излиза, че в случай че Елисавета Панова е трябвало да придобие жилището и двата гаража по пазарни цени от 1101 евро, то действителната стойност на парцела щеше да доближи 232 531 евро или 455 761 лева, вместо платените 93 000 лева

От оповестените през годините доклади на „ Ганева 2000 “ ЕООД, чийто едноличен притежател на капитала е брачната половинка на арбитър № 1, излиза наяве, че сумата за придобиването на толкоз стабилен парцел е била налична във фирмената сметка. Финансовите доклади на сдружението обаче сочат, че в случай че трябваше да купи на действителните цени жилището и гаражите, Елисавета Панова (по първи брачен партньор Ганева-бел.ред.) не би могла да го направи, просто тъй като нейната компания, най-малко по документи, не е разполагала с подобен паричен запас.

Жената на Лозан Панов купува своя парцел от „ Артекс “ в първокласна постройка, намираща се единствено на десетина метра от горната част на Борисовата градина, в тогавашния жилищен комплекс „ Червена звезда “, в този момент квартал „ Изгрев “.

Апартаментът на Панови е на шестия етаж в първокласната бутикова постройка „ Елемаг Дипломат “ на едноименната улица. За високия ценови клас на парцела приказва и фактът, че жилищната кооперация е отличена в Националния конкурс „ Сграда на годината “ 2014 година с Грамота за високо оценена номинация. „ Името на постройката припомня нещо характерно за мястото, предпочетено от посолства, като това на Германия, Русия, Япония, Аржентина. Престижът на региона се дължи и на взискателните клиенти “, акцентират преимуществата на парцела от строителната компания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР