Съпругата на починалия американски сенатор Джон Маккейн – Синди Хенсли,

...
Съпругата на починалия американски сенатор Джон Маккейн – Синди Хенсли,
Коментари Харесай

Съпругата на Маккейн може да заеме мястото му в Сената, Тръмп не е желан на погребението



Съпругата на умрелия американски сенатор Джон Маккейн – Синди Хенсли, може да заеме мястото му в Сената, написа The New York Times. Хенсли е втора брачна половинка на сенатора, откакто той през 1980 се развежда с първата – някогашния модел Каръл Шийп.

Другите кандидатури за мястото са на някогашния сенатор от Републиканската партия от Аризона Джон Кил, а също по този начин на някогашните конгресмени от щата Джон Шадег и Мат Салмън.

Решението би трябвало да бъде взето от губернатора на Аризона Дъг Дюси не по-рано от една седмица след приключването на траурните церемонии.

Приемникът на Маккейн ще бъде в Сената до ноември 2020 година, след което ще има избори и спечелилият ще довърши мандата, който изтича през есента на 2022.

Маккейн умря от нападателен рак на мозъка на 25 август на 81 години.

В знак на респект националният байрак на Белия дом беше спуснат на половина, само че президентът Тръмп се ограничи единствено със съболезнования в „ Туитър “. The Washington Post написа, че президентът е спрял публично изказване на президентската администрация, в което се изтъквали заслугите на починалия сенатор.

Приживе Маккейн остро подлагаше на критика някои решения на Тръмп, макар че и двамата бяха от Републиканската партия.

Погребението на сенатора е планувано за 2 септември в Анаполис, щата Мериленд. Близките му помолиха президента Тръмп да не идва на церемонията.

Роденият на 29 август 1936 година някогашен боен водач Джон Маккейн влиза в политиката през 1982 година, когато е определен в Конгреса на мястото на отдръпналия се Джон Роудс-младши.Той добива национална популярност, откакто прекарва 2 години в плен във Виетнам, където е подложен на тежки мъчения, в резултат на което остава с контузии за цялостен живот.

През 1980 се развежда с първата си брачна половинка Керъл, която преди този момент е претърпяла автомобилна злополука и е доста напълняла, и се дами за Синди Хенсли.

През 1986 година печели изборите за Сенат на Съединени американски щати и остава сенатор до края на живота си.

През 2000 година се кандидатира за президент, само че губи първичните избори от Джордж Буш-младши. През 2008 печели номинацията на Републиканската партия, само че губи същинските избори от Барак Обама.

Въпреки че остана в подножието на политическия връх, Джон Маккейн беше считан за един от най-влиятелните хора в американската политика.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР