Съпругата на отвлечен опозиционен активист в Зимбабве е идентифицирала мъртвото

...
Съпругата на отвлечен опозиционен активист в Зимбабве е идентифицирала мъртвото
Коментари Харесай

Tapfumaneyi Masaya: Отвлеченият опозиционен активист в Зимбабве е открит мъртъв

Съпругата на похитен опозиционен деятел в Зимбабве е идентифицирала мъртвото тяло на брачна половинка си.

Съобщено е, че Tapfumaneyi Masaya, от Гражданската коалиция за смяна (CCC), е бил препълнен в кола от въоръжени мъже.

Говорител на полицията сподели, че другият похитен е бил освободен по незнайни аргументи.

Отвличането на Масая е последното от поредност от отвличания, включващи съпротива и правозащитници.

Съпругата му сподели, че тялото, открито в покрайнините на столицата Хараре, откъдето е бил похитен, е на нейния брачен партньор.

CCC сподели, че Масая, духовник, дружно с негов сътрудник деятел, са водили акция за собствен претендент на частични парламентарни избори в изборен регион с ниски приходи в Хараре, когато са били принудени да се качат в кола в измежду бял ден.

Говорителят на полицията Пол Няти удостовери пред BBC, че другият похитен човек, Джефри Калози, е бил освободен при към момента неизяснени условия от похитителите.

Междинните избори бяха провокирани, дружно с няколко други в цялата страна, след писмо до ръководителя на Народното събрание от самопровъзгласил се краткотраен общоприет секретар на CCC, с изказвания, че някои от народните представители на партията са престанали да бъдат членове на ЦКК.

Говорителят разгласи, че местата са свободни, макар че управлението на партията се отхвърли от Sengezo Tshabangu, за който сподели, че работи по заповед на ръководещата партия Zanu-PF.

Zanu-PF изрично отхвърли отговорността, заявявайки, че някои наранени водачи на CCC стоят зад господин Tshabangu.

Предполагаемото похищение на Масая е най-скорошното от разнообразни отвличания на членове на опозиционни партии и деятели за правата на индивида.

Те датират от дните на починалия някогашен президент Робърт Мугабе.

„ Измъчваните отвлечени от Зимбабве " може да бъдат изправени пред правосъдно гонене Питър Магомбей: Синдикален водач в Зимбабве, открит след „ похищение “

Има растеж в отвличанията, за които опозицията упреква държавните сътрудници за сигурност, след оспорваните общи избори през август, на които президентът Емерсън Мнангагва се върна с 52,6% от гласовете.

Лидерът на CCC, Нелсън Чамиса, който също загуби от господин Mnagnagwa през 2018 година, получи 44,03%. Опозицията отхвърли да одобри резултата, базирайки се на груби нередности.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР