Съпругата на мексиканския наркобарон Ел Чапо Ема Коронел ще бъде освободена

...
Ема Коронел, съпругата на затворения мексикански наркобарон Хоакин Ел Чапо“
Коментари Харесай

Ема Коронел, съпругата на затворения мексикански наркобарон Хоакин „Ел Чапо“ Гузман, ще бъде освободена в Лос Анджелис на Сряда, според Бюрото на затворите на Съединените щати.

Роденият в САЩ 34-годишен мъж беше арестуван през 2021 г. по обвинения в трафик на наркотици и осъден на три години затвор, след като се призна за виновен в подпомагане на наркокартела Синалоа. Трите обвинения срещу нея включват заговор за пране на пари и разпространение на незаконни наркотици и участие във финансови сделки.

Тя също така призна, че е действала като куриер между Гузман, който ръководеше картела, и други членове на организацията, докато той беше държан в мексиканския затвор Алтиплано след ареста му през 2014 г.

Съдията, произнесъл присъдата й, каза, че Коронел бързо е поела отговорността и се е съгласила да конфискува близо 1,5 милиона долара от приходите от престъпната си дейност на правителството на САЩ, а тригодишната й присъда по-късно е намалена.


Ел Чапо излежава доживотна присъда

Бюрото на затворите съобщи на уебсайта си, че ще освободи Коронел в сряда от съоръжение с ниска степен на сигурност в Лос Анджелис, без да дава повече подробности.

Гузман излежава доживотна присъда в САЩ, след като беше екстрадиран там през 2017 г. след две бягства от мексикански затвори с максимална сигурност, веднъж чрез прокопаване на дълъг миля (1,6 км) тунел от килията му. Той е задържан в Колорадо в затвор „supermax“, най-сигурното съоръжение в САЩ.

Коронел трябва да излежи още две години контролирано освобождаване, за да завърши присъдата си.

Източник: Reuters
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР