Съпругата на Лозан Панов - Елисавета, също си е купила

...
Съпругата на Лозан Панов - Елисавета, също си е купила
Коментари Харесай

Съпругата на Лозан Панов също си купила апартамент от Артекс

Съпругата на Лозан Панов - Елисавета, също си е купила апартамент от вложителя " Артекс ". Съпругата на ръководителя на Върховния касационен съд е сключила договорката още през 2013 година

От информация в Имотния указател излиза наяве, че на 10 април 2013 година " Артекс Инженеринг " продава на " Ганева 2000 " ЕООД апартамент от 172 кв.м. и два гаража, надлежно по 19,5 и 19,7 кв. м., в кооперация на ул. Елемаг " № 32 в елитния столичен квартал " Изгрев ", написа " Правен свят ".

В справката е посочено, че за общата повърхност (от 211,2 кв.м.) са платени 93 004,5 лева или по 225 евро на квадрат. Проверка в един от най-големите уеб сайтове за недвижими парцели откри, че междинната пазарна цена на жилищата в кв. " Изгрев " през март-април 2013 година е била 1101 евро на квадрат. Така излиза, че в случай че Елисавета Панова е трябвало да придобие жилището и двата гаража по пазарни цени от 1101 евро, действителната стойност на парцела щеше да доближи 232 531 евро или 455 761 лева, вместо платените 93 000 лева

От докладите на " Ганева 2000 " ЕООД, чийто едноличен притежател на капитала е Панова, излиза наяве, че сумата за покупката на парцела е била налична във фирмената сметка. Финансовите доклади на сдружението обаче сочат, че в случай че трябваше да купи на действителните цени жилището и гаражите, Елисавета Панова (по първи брачен партньор Ганева - бел.ред.) не би могла да го направи, просто тъй като компанията й, най-малко по документи, не е разполагала с подобен паричен запас.

Апартаментът на Панови е на шестия етаж в първокласната бутикова постройка " Елемаг Дипломат " на едноименната улица. За високия ценови клас на парцела приказва и фактът, че жилищната кооперация е отличена в Националния конкурс " Сграда на годината " 2014 година с Грамота за високо оценена номинация.

" Името на постройката припомня нещо характерно за мястото, предпочетено от посолства, като това на Германия, Русия, Япония, Аржентина. Престижът на региона се дължи и на взискателните клиенти ", акцентират преимуществата на парцела от строителната компания.

Самият апартамент на Панови се състои от дневна с столова, ситуирани на повърхност колкото една боксониера - 41 кв.м., плюс кухненски бокс, две спални от по 20 кв.м., един кабинет, две бани, два санитарни възела, мокро помещение и две тераси.

Собствениците на „ Артекс инжинеринг “, архитектите Весела и Пламен Мирянови са кумове на Елисавета и Лозан Панови.

Съдия № 1 и втората му брачна половинка подписват брак малко откакто той оглавява Върховния касационен съд през 2015 година.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР