Съпругата на Илиян Бабичката, обвинен за кражбата на джипа на

...
Съпругата на Илиян Бабичката, обвинен за кражбата на джипа на
Коментари Харесай

Ето го Илиян Бабичката, откраднал джипа на Плевнелиеви. Спец е по електромобили

Съпругата на Илиян Бабичката, упрекнат за кражбата на джипа на президента Росен Плевнелиев, е собственичка на автовоза със отмъкнати от Испания 5 електрическия автомобил. Каналът за трафик на крадени коли бе оголен в понеделник от криминалисти на 6-о районно управление (на МВР) и Столична дирекция на вътрешните работи.

Автовозът минал няколко държавни граници, преди да попадне у нас. На него имало 8 коли. Първите 3 били с постоянни документи и без интервенции по тях. Останалите 5 - 3 електрически и 2 хибрида, обаче се оказали крадени. Те били с пренабити номера на рамите и с подправени документи. Разследването открило, че автовозът е благосъстоятелност на компанията на дамата на Бабичката. Затова има подозрения, че самият Илиян персонално е крал колите. В последните месеци той постоянно пътувал до Испания. Оставал в кралството не повече от 3 дни.

Бабичката е експерт по кражбите на електрически коли и хибриди. В цяла София единствено той и Даниел Димитров-Данчо Релето от Наглите, са майсторите по отварянето на такива коли, които имат по-специфичен метод на задвижване и запалване.

Бабичката протяга ръка и на общоприетите коли с кийлес запалване, настояват криминалисти. При тях двама бандити работят дружно. Един носи раница и се приближава до притежателя на колата. Устройството в чантата му прихваща сигнала от ключа. Предава го на другата част от уреда, която е у съучастника му. Той стои до набелязана за кражба кола.

Това е краденото беемве, което бандата на Илиян Бабичката бе хваната да разфасова.

По тази скица Бабичката и съучастникът му Ивайло Фаската отмъкнаха през декември 2021 година джипа на президента Плевнелиев. Те издебнали брачната половинка му Десислава Банова - Плевнелиева, която тъкмо паркирала колата в мол. Седмица по-късно Банова е ходила на разпознавания, където показала един мъж. Той не е бил арестуван, описаха тя и Плевнелиев пред “24 часа ”. Вместо това точно на Бъдни вечер столичната полиция задържа Илиян Бабичката. Тогава обаче не бяха открити други двама мъже - Владо Македонеца и Ивайло Фаската.

Оказа се, че брачната половинка на Росен Плевнелиев е описала различен мъж - оперативните данни сочат, че Бабичката е бил до колата, а Банова е видяла Фаската. Затова магистратите пуснаха Бабичката, защото типът му бил различен от чертите, посочени от синоптичката. Помогна и това, че колата не бе открита - счита се, че е била разглобена и продадена на части.

Година по-късно Бабичката отново попадна в ареста, още веднъж за краден джип. Този път той бе заловен, до момента в който разглобява краден джип.

Илиян Бабичката е с доста престъпни прояви. Има над 30 арестувания за обири, както от жилища, по този начин и на коли. Преди да задигне джипа на Плевнелиеви, за последно бе задържан на 2 януари 2019-а, след като близо две години бил разгласен за общодържавно търсене поради присъда за кражба на кола през 2016 година Във втория ден на 2019 година Бабичката бил толкоз сюрпризиран от дейностите на служителите на реда, че даже не съумял да окаже опозиция. След като бил окован с белезници в покрайнините на София, бил качен на полицейска патрулка и откаран в Софийския затвор, с цел да излежи наказването си от 10 месеца.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР