Съпругата на един от пострадалите при сбиването на моста "Охлюва"

...
Съпругата на един от пострадалите при сбиването на моста "Охлюва"
Коментари Харесай

Съпругата на един от пострадалите при сбиването на Охлюва със смущаващи разкрития

Съпругата на един от потърпевшите при сбиването на моста "Охлюва " с фрапантен роман за това по какъв начин се е случил случаят и какви са били реакциите на институциите в Русе

Ето какво написа във фейсбук профила си Венцислава Николова, публикуваме текста без редакторска интервенция:

"Иска ми се да споделя една история в ролята си на жител, поданик, интензивно гласуващ и човек, който прави доста за града без да се бие в гърдите за това.

Последните три дни имахме ужасно събитие за огромна група сътрудници. Покрай това събитие имаше и друго събитие. Не толкоз прелестно. Събитие, което можеше да остави децата ми без татко, а нас без трима чудни индивиди.

В четвъртък вечер, към 2 часа сутринта четирима сътрудници си потеглят от празненство. Шофира трезвеният (на 100% трезвен). Оставят единия сътрудник в тях и останалите 3-ма потеглят за кв. "Дружба " в Русе. На място, наречено Охлюва трима други от малцинствена група изкачат пред колата и я стопират. Не разрешават да се продължи. Нашите момчета излизат с концепцията да видят какво става. Агресия няма. Разменят по няколко думи. Другите споделят “няма проблем, потегляйте”.

В момента, в който един от нашите момчета се качва в колата, един от другите го удря в главата. Нокаутира го на място. Изпада в безсъзнание. Хърка, главата му кърви. Другият от нашите момчета незабавно скача, удря този, който първи е блъснал, с цел да не продължи да удря към този момент съборения. Двама дружно атакуват нашето момче, събарят го на земята, вземат разкъсан в целия безпорядък колан и стартират да го ритат и да постановат всички. От ритниците и налагането му счупват черепа. Цитирам го: “мислех, че повече няма да стана”. Пламен, бащата на децата ми, стартира да се пробва да съвземе първия, да го привърже и да успокои втория, който е в потрес. Кляка, с цел да спре кръвта и от двамата. През това време тези човекоподобни се смеят, стартират да удрят и него (има разместена челюст и кръвоизливи в окото), както и да постановат към този момент падналите. Единият субект даже се качва в колата и се пробва да я подкара, само че несполучливо. Решават, че към този момент не им е забавно и ги оставят полуумрели на улицата. Връщат им колана без тока. За спомен, очевидно.

Само за информация - тези човеци са 30 годишни, очевидно спортуващи, с удари на боксьори, малцинствена група. И явно са били много съответни физически и също толкоз несъответстващи душевен.

Пламен, бащата на децата ми, звъни на 112. Чиновниците насреща желаят егн, с цел да изпратят кола за спешна помощ. Кой помни егн-то си, до момента в който одеве е бил пребит, запитвам аз? Освен ЕГН, желаят и прецизен адрес. “на Охльова сме” не им прави работа. Искат улица. Какво се чака в този миг? “Ох, чакай, ще пренебрегвам счупения си череп и ще си отворя гугъл мапс да видя къде съм.”

И това ли е най-важното в тази обстановка? Има няколко позвънявания, не 1. Линейка няма. Пламен се ядосва, натоварва другите двама (от които единият е към 100 кг и 2 м мъж, нали. със строшен череп) и потегля към незабавното.

Приемат ги. 30 мин по-късно въпреки всичко идва полиция. Първо атакуват него - къде е тръгнал той да кара пил?! Ако го познавате, знаете че той не пие. Е, пие. Комбуча. После дават доста добър съвет:

“Другия път като минеш и те спрат, мини върху тях.” Пишат в тефтерче с химикалче данните и споделят “ще ви звъннем”. Разпит няма. Казват му, че няма потребност от кръвна проба за алкохол и такава няма.

Тук на мен ми пораждат следните въпроси: в случай че ми даваш този съвет, ти в действителност, пазителю на реда в нашата блага страна, очевидно знаеш, че това се случва. Какво направи по въпроса? И това ли е решението?

След това получаваме още информация - в този регион в Русе “е така”. Хора знаят за това и те поучават “да го избягваш”. Аз не знаех. И можеше да съм аз, сама жена в тази кола. И да стане доста по-грозно от побой. Можеше и нашите момчета през днешния ден да не са с нас. Какво вършим ние, благи мои съграждани, в случай че знаем този факт?

Друг факт - полицията не се ангажира с следствие, когато имаме лека телесна щета и незнаен причинител. Ама не е като да не ги знаят кои са в действителност. Неизвестен ли е причинителят в действителност? И лека телесна щета ли е:

- спукан череп

- строшен череп (въпросното момче е в болница)

- строшен нос

- разместена челюст

- солиден кръвоизлив в око (документи ще има за това)?

Цитат на доктор, който прегледа момчето в болничното заведение “в медицината неговото положение се води като опит за убийство”.

Още въпроси имам. Къде са камерите там? Къде са дежурните служители на реда там? Къде е подобрението на 112? Къде са тези, които знаят, че това се случва? Нормално ли е това да се случва? Съгласни ли сме да се случва? Ако през днешния ден един от тях не беше към този момент с нас, кой незнаен причинител щяхме да виним?

И въпреки всичко - благодаря на УМБАЛ КАНЕВ АД за реакцията в незабавното и по-късно грижите за нашите момчета.

След като няколко индивида подвигнаха звук - момчетата, които не са в болница - бяха привакани и дадоха показания. Питам се обаче - ще има ли резултат това? Ще се срещнат ли тези тримата с Темида? И ще можем ли в миналото да минаваме през този регион и да не мисля какъв брой години затвор е ликвидиране посредством газене?

Пс. Момчетата са ок към този момент. Но единственото, което мога да направя, е да подвигна звук, с цел да се пазим и с цел да има съответна реакция. "
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР