Съпругата на държавния глава Румен Радев Десислава Радева определи репликата

...
Съпругата на държавния глава Румен Радев Десислава Радева определи репликата
Коментари Харесай

Първата дама: Репликата на Симеонов в една дума - позор

Съпругата на президента Румен Радев Десислава Радева дефинира репликата на вицепремиера Валери Симеонов по адрес на децата с увреждания и техните протестиращи родители с една дума - срам.

 Сидеров желае Коалиционен съвет неотложно
Сидеров желае Коалиционен съвет неотложно

Бареков подстрекава за оставката на Симеонов


" Репликата, изречена от него преди няколко дни мога да окачествя единствено с една дума - срам ", написа Радева в пост в обществената мрежа " Facebook ".

Според първата дама държанието на Симеонов е срам както за него, по този начин и за неговата партия. Позор за него, тъй като се отнесъл толкоз пренебрежително и подигравателно към заболели български деца и проблемите на техните родители. Позор за партията му, тъй като го защитила с нарочна позиция.


" Вън Валери Симеонов " извикаха десетки под прозорците на Министерски съвет

Протести са проведени и във Варна, Стара Загора, Пловдив, Враца, Силистра, Плевен

Според Радева думите на Симеонов обаче са срам и за " тези от нас, които са избрали подобен човек да ни съставлява и работи в наш интерес. "

Съпругата на президента разяснява два члена от Конституцията на страната. Първият - член 14 - където написа, че фамилията, майчинството и децата са под протекция на страната. Вторият - член 4, ал.2, където е посочено, че България подсигурява достолепието на личността.

 Валери Симеонов не вижда за какво да подава оставка
Валери Симеонов не вижда за какво да подава оставка

Човек не подава оставка за това, че споделя истината. Боли - не боли, това е истината

Десислава Радева:
" Майките с черни тениски не крещят за привилегии, а се борят за почтено битие. За себе си и децата си. Лично за мен те са герои, създали по-трудния, само че по-човешки избор, в случай че помним случая Могилино...
Подходът " Има черни тениски - има проблем... " се е провалил в исторически проект. Според мен, с цел да ни има като българи не трябва да се помиряваме с опитите за тъпчене на човешкото достолепие.
За да е напълно ясно, ще прибегна до тълковния речник. Не за думата " Човещина ". За нея не е необходим речник, а сърце. А за думата " Позор " - срамно, унизително състояние, което провокира пренебрежение. "

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР