Съпругата на британския принц Хари – херцогиня Меган, се сдоби

...
Съпругата на британския принц Хари – херцогиня Меган, се сдоби
Коментари Харесай

Херцогиня Меган се сдоби с традиционна маорска мантия

Съпругата на английския принц Хари херцогиня Меган , се снабди с обичайната маорска тога , наречена короваи . Тя я получи по време на визитата на кралската двойка в Роторуа в последния ден от визитата им в Нова Зеландия , съобщи ДПА.

 
Мантията е направена от лен и фазанови пера . Тя беше подарена на бременната херцогиня на обилна и пъстра маорска гала. Подаръкът акцентира позицията на Меган като авторитетна жена.
 Херцогиня Меган се снабди с обичайната маорска тога, наречена короваи Херцогиня Меган се снабди с обичайната маорска тога, наречена короваиGulliver/Getty Images
„ Жените постоянно са имали водеща роля в историята на маорите “, описа Норма Стърли , създателката на мантията.
 
„ Тази тога ще пази Меган по време на нейната бременност. Загръщането ѝ в нея ще ѝ даде мощ , топлота и обич “, сподели още Стърли.
The Duke and Duchess of Sussex then moved to watch the Haka Pōwhiri, the Dance of Welcome, outside the Wharenui.
— Kensington Palace (@KensingtonRoyal) В дизайна на мантията са втъкани сини , златни , бели и червени копринени влакна , въодушевени от герба на херцога и херцогинята на Съсекс.

 Херцогиня Меган се снабди с обичайната маорска тога, наречена короваи Херцогиня Меган се снабди с обичайната маорска тога, наречена короваиGulliver/Getty Images
Кралица Елизабет Втора получи сходна тога, когато посети Роторуа при обиколката след коронацията си през 1954 година.
 
Новозеландската премиерка Джасинда Ардърн се трансформира в звезда, когато като бременна също облече сходна тога по време на аудиенция в Бъкингамския замък предходната година.

 
Във финалния ден на 16-дневната им обиколка в Австралия , Нова Зеландия , Фиджи и Тонга Меган и Хари посетиха естествен парк и се " срещнаха " с две дребни киви, родени единствено преди три дни.
 Принц Хари и херцогиня Меган Принц Хари и херцогиня МеганGulliver/Getty Images
Кралската двойка кръсти мъничетата с имената Коха , което значи от маорски " подарък " и Тихей , което идва от маорски израз, означаващ " да вдъхнеш живот ". Меган и Хари се срещнаха и с стратегия за развъждане на киви, съобщи Ройтерс.

 Принц Хари и херцогиня Меган посетиха Роторуа в последния ден от визитата им в Нова Зеландия Принц Хари и херцогиня Меган посетиха Роторуа в последния ден от визитата им в Нова ЗеландияGulliver/Getty Images
Меган и Хари участваха в 76 прояви по време на обиколката в някогашните английски колонии. Понякога Меган носеше по четири разнообразни тоалета дневно. Тя участваше в някои странни спортни прояви, като мятане на ботуш, даже направи сама бананов кейк за чаено празненство в Австралия .

 
Меган произнесе и речи, насърчаващи идеята на дамите. В тях тя показа компликациите си да финансира университетското си обучение в Съединени американски щати и пледира за по-достъпно обучение, изключително за девойките, които по този метод могат да изградят едно необикновено бъдеще освен за себе си, само че за всички към тях.

Вижте кралската обиколка на принц Хари и Меган в фотоси в галериите:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР