Съпругата на Алексей Навални - Юлия ще присъства на срещата

...
Съпругата на Алексей Навални - Юлия ще присъства на срещата
Коментари Харесай

Санкционният режим на ЕС да носи името на Навални, предлага Жозеп Борел

Съпругата на Алексей Навални - Юлия ще участва на срещата на министрите на външните работи от Европейския съюз в Брюксел. Очаква се първите дипломати на Европа да почетат паметта на Навални и да изразят поддръжката си за съветската съпротива. Юлия Навалная ще се срещне и с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел.

Посещението ѝ е алегорично - в символ на поддръжка към опозицията вътре в Русия, която се осмелява на стачкува макар репресии. Очаква се и да се ускорят идебатите по новия пакет наказания на Европейски Съюз за Русия.

Върховният представител на Европейски Съюз по сигурността и външните работи Жозеп Борел сподели, че ще предложи санкционния режим на Европейски Съюз за нарушавания на човешките права да носи името на Навални.

“Днес брачната половинка на Алексей Навални Юлия ще бъде тук с нас. Тя ще изпрати политическо обръщение за поддръжката към опозицията в Русия против режима на Путин. През този уикенд доста хора стачкуваха по улиците на Русия макар репресиите - в Санкт Петербург, в Москва. Много от тях бяха задържани и наказани. Ние би трябвало да изразим поддръжката си за съветската съпротива и в това време ще продължим да обсъждаме войната. Завършва втората година, откогато Путин стартира войната против Украйна и наподобява, че не е подготвен да я спре, а тъкмо противоположното. Затова и политическата, и военна поддръжка за Украйна би трябвало да продължи, както и поддръжката за съветските жители, които желаят да живеят в мир ”, сподели Борел.

Очаква се в срещата на външните министри на Европейски Съюз да се включи и външният министър на Украйно Дмитро Кубева. Тема на диалозите ще е и обстановката в Близкия изток.

Подробности вижте във включването на Десислава Апостолова


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР