Съпругата ми Здравка почина преди 3 години, оттогава съм без

...
Съпругата ми Здравка почина преди 3 години, оттогава съм без
Коментари Харесай

Известен благоевградчанин: Искам жена до себе си, живее ми се

„ Съпругата ми Здравка умря преди 3 години, от този момент съм без спътница в живота, нуждая се от приятел, диря жена, с която да споделям дните си “, това съобщи пенсионираният основен счетоводител с 38-годишен стаж и шахматист Димитър Шатев от Благоевград. Tой е някогашен финансист, прочут в Благоевград, зад тила си има богат опит като основен счетоводител. Чичо е на предприемача Ромео Шатев. Трудовата му кариера стартирала през 1968 година в „ Мототехника и автосервизи “ – Благоевград и през годините е заемал управителни длъжности в счетоводните отдели на ТПК „ Единство “ /цехове за шивашки и други дейности/,10 години е работил в ЗМК -Благоевград, пенсионирал се като основен счетоводител в „ Мелиорации и битка с ерозията “ към Министерство на земеделието, написа struma.bg.

Д. Шатев описа:

" Имам независимо жилище в жк „ Запад “, блок 54 в Благоевград, диря си спътница, на 10 август отбелзах 77-ата си годишнина.
Баща съм на две дъщери, които са поели по своя житейски път, имам и 51-годишен наследник, който за жалост има проблеми със здравето…

Получавам 410 лева пенсия, усещам се физически здрав и деен, мощен и виновен човек съм, както зодията си – Лъв. Имам средства и желая единствено един непосредствен човек, който да е до мен в наслади и несгоди. Нямам съществени здравословни проблеми, кръвното ми налягане е 120/80, всеки ден си върша разходки, обичам да се движа. Изминавам пеш 7 км до село Дъбрава и назад, общо 14 км за 1 час и половина. Любимото ми занятие е шах, играя всеки ден в клуба зад община Благоевград. Занимавам се по 1-2 часа, това е заниманието ми. Всеки ден вървя да пазаря и до „ Кауфланд “, по този начин си върша разходки и подкрепям добър тонус, срещам се с хора, беседвам, само че се усещам уединен вкъщи. Нямам с кого да споделям старините си, на нас, възрастните хора, също ни се живее.

Храня се най-вече със зеленчуци, риба, картофи, ориз, без мазнини и захар. Тази диета ми е назначена от столичния експерт доцент Широв. Спазвам я за управление на холестерола, поради проблеми със слуха, привикнах да я съблюдавам повече от 20 години и по този начин подкрепям и тежестта си. Не мога да съм в старешки дом, поради тези ограничавания в храненето. Единственото ми изискване е дамата да бъда към 70-годишна и преносима, да бъде и тя самотно живееща, както мен, и самостоятелна. Моето жилище е с две стаи и кухненски бокс, има и терса с южно ревю, апартаментът е обзаведен и няма потребност от ремонт. Ако дамата има някакво занимание, да отглежда цветя или други обичани занимания, несъмнено ще се съобразя с тях, само че без домакински любим. Искам спокойни старини, комфортен дом и кротка спътница, която да не е сприхава и скандална. Това е фантазията ми “, заключи някогашният финансист, който има загуба на слуха – в дясното ухо има 100% загуба, а лявото има единствено 20% остатъчен слух и се поддържа от уред, който би трябвало да се смени с по-мощен.

„ Освен проблемите с глухотата ме тормози единствено самотата, желая единствено да имам дружба с жена, живее ми се “, заключи с възприятие за комизъм Д. Шатев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР