Съпругата ми не е политик и изказва собствено мнение. Не

...
Съпругата ми не е политик и изказва собствено мнение. Не
Коментари Харесай

Томислав Дончев защити съпругата си: Утре някой може да поиска да се разгранича от майка си!

Съпругата ми не е политик и изрича лично мнение. Не виждам никакъв език на омразата. Това, че ми е жена не значи, че би трябвало да седи по през целия ден у дома и да бродира. Тя е експерт и независима персона. Никога не съм се опитвал да й натрапвам цензура. Няма език на омразата. Едва ли някой ще оспори обстоятелството, че всички български жители би трябвало да съблюдават закона и едни същи правила - без значение на обществения им статус, етническия и религиозния им генезис. Нали не си представяте, че ще хвана тоягата и ще потегли по циганските махали? Не виждам нищо неправилно в поста на брачната половинка си. Всички би трябвало да съблюдават закона. Когато някой извърши нарушаване, би трябвало да си заплаща санкциите.

Това сподели в утринния блок на БТВ вицепремиерът Томислав Дончев. Той разяснява поста на брачната половинка си Светлана в обществената мрежа Facebook. В него тя написа, че времето на моркова за ромите е изтекло и е пристигнало време за тоягата, а от Български хелзинкски комите приканиха Дончев да се разграничи от думите й и да осъди езика на ненавист.

" Не ми харесва някой да ме кара да се диференцирам от Светлана. Утре някой може да ме накара да се откажа от майка си. Аз заставам зад това какво съм споделил и написал. Не го трансферирам на вас. Според мен не се прави задоволително за интеграцията на ромите. Трябва най-много да работим за образованието. Държавата се е захванала с това. Всеки има право на независимост на словото, стига да не нарушава положителното държание ", безапелационен беше Дончев.

" Без да съм съпротива или неин представител - за всяка реакция има причина. Има некадърност на представители на държавни служби да въдворят ред и закон. В съответния случай става въпрос за музика, увеличена до дъно, която тормози цялостен квартал. Светлана не е политик, поправете ме в случай че бъркам. Нейната позиция е на жител и тя има право да я показва. " Моркова " и " тоягата " са метафори за това, че би трябвало да се следва закона. Има ли спор във връзка с това, че всички жители би трябвало да съблюдават разпоредбите ", попита вицепремиерът

" Тя е дамата до вас и съгласно общоприетите правила би трябвало да съблюдава други правила и да не употребява подобен език. Вие сте политикът до нея ", продължи да упорства Хекимян.

Вицепремиерът изясни, че тя не плете гоблени по през целия ден у дома и си е платила за думите. " Светлана към този момент получи и поддръжка, само че и доста закани отправени към някои елементи на тялото й, по какъв начин щяла да бъде разчленена... Знаете, че по този начин стоят нещата ", разкри Дончев.

" Който влага в ненавист - получава два пъти повече ненавист. Ако някой каже, че политиците са крадливи, аз не се различавам. Вероятно и вие не се разпознавате измежду тъпите публицисти. Има потребност казусът да бъде комплициран на масата. Едва ли някой би намерил мотив " срещу ", в случай че страната се легализира в посока всички българи да съблюдават едни и същи правила, без значение от каква етническа група са ", добави той и изясни, че не е негова работа да обикаля по ромските квартали и да въдворява ред както прави Валери Симеонов в Слънчев бряг. Според него безспорно би трябвало да има интеграция, само че и следване на разпоредбите.

Хекимян даде образец за друга дама на прочут политик, която обича да показва мнението си в обществените мрежи и постоянно бива нападана за това - президентшата Деси Радева. " Преди всичко те са жители на републиката и никой не може да отнеме правото им да показват мнението си свободно ", безапелационен е Дончев.

Водещият продължи диалога с друга гореща тематика - изтезанието на Пелов. Томислав Дончев е уверен, че Министерство на вътрешните работи не са постигнали триумф с този проблем, само че би трябвало да бъде обяснен. Той удостовери, че е работено доста за залавянето на избягали пандизчия.

Дори самият Дончев се е убедил самичък: " Аз имам навика да бродя по планините и в Стара планина гъмжеше от полиция. Ако има съответно длъжностно лице в системата, което не си е свършило работата, би трябвало да си заплати. " Министърът е универсално отговорен. Винаги. И на мен ми желаят оставката поради брачната половинка ми. Трябва да нализираме системата и пропуските в нея ", сподели вицепремиерът по тематиката за убийството на Владимир Пелов.

Заместникът на премиера удостовери, че може да има " прегръдка " сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия за плана АЕЦ " Белене ". " Може да бъде допустимо. Слушах доста мнения, макар провалянето за нервната ми система. Дори човек, който долу си разхожда кучето в този момент, в случай че го качите тук, сигурно ще се прави, че схваща и час ще ви приказва за сила. Възможен е " старт " на плана. Участието на страната може да е до размера на обурудването, с което разполага. Ще се търси вложител, който да има вяра в пазара ни.

" Явно имаме стотици хиляди специалисти по нуклеарна енергетика. Наслушах се на доста мнения. Позицията на страната за АЕЦ " Белене " е ясна. Търсим вложител, който да построи централата, без да желае държавна гаранция и присъединяване, ще си заплаща налозите и ще съблюдава законите. Това е. Точка. Ако не се откри подобен вложител, АЕЦ " Белене " няма да се строи. Държавата няма да вкарва повече пари в този план ", разгласи Дончев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР