Съпругата ми не е политик и изказва собствено мнение. Не

...
Съпругата ми не е политик и изказва собствено мнение. Не
Коментари Харесай

Съпругата на вицепремиера Дончев получила заплахи за разчленяване за ”циганите и тоягата”

Съпругата ми не е политик и изрича лично мнение. Не виждам никакъв език на омразата. Това, че ми е жена не значи, че би трябвало да седи по през целия ден у дома и да бродира. Тя е експерт и независима персона. Никога не съм се опитвал да й натрапвам цензура. Няма език на омразата.
Това съобщи пред bTV Вицепремиерът Томислав Дончев.

Едва ли някой ще оспори обстоятелството, че всички български жители би трябвало да съблюдават закона и едни същи правила - без значение на обществения им статус, етническия и религиозния им генезис. Нали не си представяте, че ще хвана тоягата и ще потегли по циганските махали? Не виждам нищо неправилно в поста на брачната половинка си. Тя получи закани за разчленяване на обособени елементи от тялото си. Всички би трябвало да съблюдават закона. Когато някой извърши нарушаване, би трябвало да си заплаща санкциите, добави той разяснявайки поста на брачната половинка си Светлана в обществената мрежа Facebook. В него тя написа, че времето на морковите за ромите е изтекло и е пристигнало време за тоягата, а от Български хелзинкски комите приканиха Дончев да се разграничи от думите й и да осъди езика на ненавист.

Не ми харесва някой да ме кара да се диференцирам от Светлана. Утре някой може да ме накара да се откажа от майка си. Аз заставам зад това какво съм споделил и написал. Не го трансферирам на вас. Според мен не се прави задоволително за интеграцията на ромите. Трябва най-много да работим за образованието. Държавата се е захванала с това. Всеки има право на независимост на словото, стига да не нарушава положителното държание, безапелационен беше Дончев.

Той коментиира и сагата към АЕЦ " Белене ": Явно имаме стотици хиляди специалисти по нуклеарна енергетика. Наслушах се на доста мнения. Позицията на страната за АЕЦ " Белене " е ясна. Търсим вложител, който да построи централата, без да желае държавна гаранция и присъединяване, ще си заплаща налозите и ще съблюдава законите. Това е. Точка. Ако не се откри подобен вложител, АЕЦ " Белене " няма да се строи. Държавата няма да вкарва повече пари в този план, разгласи Дончев.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР