Съпругът й Вахид Салим Данае казва, че е била извлечена

...
Съпругът й Вахид Салим Данае казва, че е била извлечена
Коментари Харесай

Шилан Мирзаее: Активистката може да бъде осъдена на смърт в Иран, тъй като е изправена пред неизбежно депортиране от Турция

Съпругът й Вахид Салим Данае споделя, че е била извлечена пред плачещия им шестгодишен наследник.

Адвокатът на госпожа Mirzaee към момента чака публични документи с детайлности за повода за ареста й, само че брачният партньор й, който е участвал по време на ареста, твърди, че тя е споделила устно от турската полиция, че „ желае вас и ние ще ви предадат на тях ".

Изображение: 40-годишната активистка и нейният брачен партньор

В небрежно видео, което госпожа Мирзаее съумя да запише на смарт телефона си, преди да бъде отведена, тя сподели: „ Полицията чака пред дома ми, с цел да ме води. Не знам за какво, само че каквато и да е повода за ареста и заплахата, пред която съм изправен вследствие на това, е нарушаване на правата ми. Записвам това видео, с цел да можеш да бъдеш моят глас. "

Г-жа Мирзаее беше отведена в центъра за депортиране в Бандирма, където тя отхвърли да подпише документ за депортиране, откакто беше разпитана за нейния активизъм.

Властите я осведомиха, че наличието й в Турция съставлява риск за „ националната сигурност “ и тя би трябвало да напусне Турция. Ако госпожа Мирзаи се върне в Иран, тя може да бъде изправена пред тежки обвинявания, евентуално водещи до смъртно наказване.

Израел твърди, че разполага с доказателства за иранска „ умеса “ при нападението на Хамас – само че „ не мога да дам детайлности “

Като ирански деятел в заточение и прям критик на нарушаванията на човешките права от държавното управление на Иран, 40-годишната майка на две деца е потърсила леговище в Турция от 2016 година посвещава времето си на покровителство за иранските политически бежанци и поддръжка на маргинализирани групи в Иран, в това число политически пандизчии, LGBTQ общности и етнически и религиозни малцинства.

Изображение: Shilan Mirzaee със фамилията си

Прочетете повече: < br /> Иран заплашва репресии във връзка годишнината от гибелта на Махса Амини – само че някои отхвърлят да бъдат заглушени на и вследствие на доста жертви и всеобщи затвори.

В отговор, в засилваща се акция на заплашване и тормоз, иранските сили за сигурност са задържали разнообразни дисиденти, в това число деятели, деятели и учени за правата на индивида. Репресиите против митингите обаче се простират оттатък Иран, като госпожа Мирзаее е изправена пред непрекъснати закани и тормоз от страна на иранските управляващи през турската граница.

Протестите означават годишнината от гибелта на Махса Амини

„ Постоянният напън, който аз, моите деца и брачният партньор ми беше под контрола на иранските управляващи, беше невъобразимо “, сподели госпожа Мирзаи пред Sky News в прочувствено изявление предишния месец.

„ Те желаят да ме накарат да се върна в Иран, тъй като желаят да ме накарат да млъкна. “

Изображение: Поддръжници на правата на дамите в Иран издигат табели със фотографията на Махса Амини на годишнината от гибелта й

Тя сподели също, че с нея са се свързали от иранското посолство в Турция, предупреждавайки я да спре своята интензивност и да се съобщи в консулството.

Г-жа Мирзаи отхвърли, защото вярваше, че щом стъпи в Иран, може да я чака тежка присъда затвор и даже екзекуция. „ Казах им, че не съм идваш, направи най-лошото ", сподели тя и в този момент брачният партньор й има вяра, че са създали тъкмо това.

Sky News се свърза с турското вътрешно министерство и службата по имиграцията за коментар.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР