Съпругът на вицепрезидента Илияна Йотова – именитият ортопед д-р Андрей

...
Съпругът на вицепрезидента Илияна Йотова – именитият ортопед д-р Андрей
Коментари Харесай

БРАВО: Мъжът на Илияна Йотова спаси патриарх Неофит

Съпругът на вицепрезидента Илияна Йотова – именитият ортопед доктор Андрей Йотов и екипът му, са избавили патриарх Неофит със комплицирана интервенция в болница „ Софиямед “. Преди дни владиката претърпя случай в Богословския факултет и при неуместно рухване счупи бедрена кост.



Патриархът бе признат по неотложност в лечебното заведение, а проф. Йотов, който е измежду най-хубавите ортопеди у нас, се заел персонално със случая му.

Макар интервенцията да минала сполучливо, занапред на дядо Неофит му предстояла дълга рехабилитация, от която зависело дали ще може да върви обикновено, или ще се наложи да се придвижва с патерици.

Целият интервал на възобновяване може да се проточи до 9 месеца, защото костта, която счупил патриархът, е най-твърдата в човешкото тяло.

Единственият вид бедрото на Негово Светейшество да действа още веднъж вярно, било слагането на титаниев гвоздей, който да го закрепи. Медицинският консуматив не се покрива от НЗОК и коствал на Софийската митрополия към 3500-4000 лв..

Обикновено възстановителният интервал след подобен вид контузия протича в няколко стадия – оживление благодарение на проходилка, заместването ѝ след към 2 до 6 седмици от две патерици, след което пациентът стартира да се учи да се движи единствено с една, а най-после при цялостно възобновяване – сред 3 и 9 месеца, според от общото положение, той оставя всички помощни уреди.

Качването и слизането по стълби е измежду най-големите провокации пред тези заболели, наедно с риска от залежаване и владиката ще има потребност от денонощна помощ.

Напоследък патриарх Неофит не е в цветущо здраве. През предишното лято 76-годишният глава на Българската православна черква също бе признат в болница с рисково висока температура.

Тогава той бе настанен в неврологичното поделение на „ Токуда “ в София и бе изписан след едноседмичен престой. Няколко месеца по-късно пък още веднъж влезе в амбулатория, само че единствено за рутинни процедури и проучвания, без сериозна заплаха за здравето му.

Всъщност патриархът има хронично сърдечно заболяване, поради което постоянно е настаняван за наблюдаване и лекуване в болница. През 2014 година той претърпя сърдечна интервенция, след което бе на рехабилитация в санаториум в Банкя. Оттогава най-малко веднъж годишно Главата на Българската православна черква е под директното наблюдаване на столични медици в болнична среда.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР