Съпругът на певицата Мара Отварачката Мирослав Соколов, по-известен като Миро

...
Съпругът на певицата Мара Отварачката Мирослав Соколов, по-известен като Миро
Коментари Харесай

Лихвари и НАП погнаха Миро Дзвера! Мъжът-бияч на Мара Отварачката върти афери с ДДС

Съпругът на певицата Мара Отварачката Мирослав Соколов, по-известен като Миро Дзвера, е заседнал в заеми, настояват източници на „ Уикенд ”, които също са завлечени от него. „ Потънал е в задължения на цяла София ” – безапелационни са те.
 

Справка в уеб страницата на Национална агенция за приходите демонстрира, че от края на март тази година Мирослав Соколов е включен в листата на длъжниците поради неплатени 15 203 лв. Данък добавена стойност. „ О, това е единствено капка в морето ” – смеят се източниците ни и прибавят, че задълженията на Дзвера са за най-малко 500 бона!



Те изясняват, че Миро и татко му Румен са остарели тарикати и майстори на врътките с Данък добавена стойност. „ Навремето татко му пълнеше цели багажници с пари от Данък добавена стойност, само че ченгетата го усетиха и го „ приземиха ” с няколко каузи ” – прецизират осведомени.

Миро усвоил до тънкости занаята да се точи Данък добавена стойност от страната при продажбата на коли. Схемата включва куха компания, която внася скъпи коли от Германия като втора ръка. По закон по този начин не се дължи Данък добавена стойност, само че по-късно колата се продава на клиент и би трябвало да се заплати 20% налог. Потърпевши споделят, че когато разписват договорката, Дзвера им изяснява, че всичко е платено и няма за какво да се занимават с налози. След това обаче нещата се оказват надалеч по-драматични. Щастливите притежатели на лъскавите возила единствено след няколко месеца са сюрпризирани с писма от Национална агенция за приходите, че би трябвало да платят 60-70 хиляди лв., т.е. да си внесат 20 % налог за новите коли.  Повечето купувачи са в шах и отговорят на данъчните, че когато са правили договорката, документите били изрядни и няма по какъв начин да дължат Данък добавена стойност. Докато се откри кой прав, кой крив, от Национална агенция за приходите почват проверка и един път попаднала в радара им фирмата-вносител няма по какъв начин да продължи да върти схемите. Нужна е нова и непозната компания с чисто досие, която да продължи бизнеса.

Търговският указател демонстрира, че единствено през последните месеци Миро Дзвера е изкупил огромен брой компании. Преди това те са регистрирани от всякакви маргинали, които небрежно му ги трансферират. Така схемата с кухите структури работи на цялостни обороти и се зарежда със свежа фирмена „ кръв ”. На собствен ред Миро Дзвера бързо се отървава от проблематичните компании, които се трансферират на други „ притежатели ”, най-много от малцинствата.

Въпреки огромния вземане-даване, както ни твърдят осведомени, парите не доближават на скандалната двойка, заради огромните й разходи. Чалга-дива като Мария, която непрекъснато се фука с следващата си баровска кола, би трябвало да поддържа и заслужен за ранга й на звезда стандарт. Джобовете на Миро обаче са изпразнени. Затова аленото ламборгини на Отварачката с регистрационния номер „ Сухопътни войски 2М2М2М ”, самичък по себе си струващ доста пари, сега се предлага за продажба. „ Дали обаче му е платено ДДС-то и коства ли си човек да рискува ” – питат се заинтригувани от офертата скептици. 

Не било толкоз от дълго време времето, споделят източниците ни, когато Дзвера направил добра договорка с колегата си Йосиф Новосад, месарски необут, непосредствен до ГЕРБ и също тъничък ценител на ДДС-потайностите и печеленето на уредени публични поръчки. Продал му някаква земя, която по-рано била на татко му и чичо му. За нея взел положителни пари, над 600 000 евро. Поне по този начин се разчуло из София. С пачките Дзвера наел защита, накупил и скъпи дарове за Мария, в това число и въпросното алено ламборгини и парите свършили. Затова в този момент е подкарал на заеми.

Досега не се е чуло Дзвера да се е намърдал в партия, само че татко му Румен Соколов е правил три опита да се внедри в политиката, където както знаем са и огромните пари. Два пъти се е явявал на избори от името на забравената към този момент НФСБ на Валери Симеонов, а последно се е пробвал от „ Републиканци за България ” на някогашния вътрешен министър Цветан Цветанов.

Първата жена на Миро Дзвера – гъркинята Вая също е изкушена от политиката. През 2013 година тя е в листите на „ Ред, правда и правдивост ” на Яне Янев. Представена е със приблизително специално  обучение и личен бизнес в региона на търговията.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР