Съпругът на областната управителка на Пловдив и новоизбран депутат от

...
Съпругът на областната управителка на Пловдив и новоизбран депутат от
Коментари Харесай

Крие ли ДДС от държавата съпругът на депутата от ГЕРБ Дани Каназирева?

Съпругът на регионалната шефка на Пловдив и новоизбран народен представител от ГЕРБ Дани Каназирева – Тодор, е в черния лист на Национална агенция за приходите за криене на оборот от вендинг-автомати, оповестява в. Марица.
Освен това, Каназирев има куп регистрирани дребни компании, което би могло да служи за избягването на заплащане на Данък добавена стойност, което е разрешено от закона.
Това излиза наяве от информация на журналиста Стан Кронев, който дава лист на компаниите, които са на името на Каназирев.

" Съпругът на уважаемата някогашна или сегашна ГЕРБ-аджиика, не знам към този момент, е типичен... ъхъм " предприемач ", който по една остаряла скица има две дузини компании с по 20 до 45 хиляди лв. оборот всяка. Защо е това ли? Ами господин Каназирев не обича да заплаща Данък добавена стойност на страната! Морално и достойно`,.

Още през предходната година да пресекат " хитростите " за отбягване на Данък добавена стойност. Става въпрос за свързани компании посредством притежателя, личния състав и употребяваните пространства.
 Хазната към този момент е на недостиг от 183 милиона лв. Хазната към този момент е на недостиг от 183 милиона лв.
Държавната хазна към този момент е на недостиг от 183 милиона лв., сочат прогнозните данни за ноември на Министерството на финансите, представени от...
Целта е нито една от тях да не доближава оборот от 50 000лв., с цел да не бъдат задължени да се записват по Данък добавена стойност.
При съществуване на случаи, да вземем за пример на несъмнено еднородна активност при общо потребление на активи и/или човешки запаси, официално осъществявана от две или повече компании, изключително когато са свързани или работят в съгласие и при липса на ясни критерии за разпределение на рисковете и изгодите от активността, това би могло да е индикация за сливане на напъните на лицата за обща активност посредством сдружение по чл.357 от Закона за отговорностите и договорите, написа в мнението на Национална агенция за приходите.
По силата на чл.9, ал.2 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс (ДОПК) неперсонифицираното сдружение се приравнява на юридическо лице за данъчни цели. Пример за тази догадка би бил казусът, в който в един и същи офис две или повече компании реализират по едно и също време еднородна активност, употребявайки общи активи, в това число човешки запаси, показват от Национална агенция за приходите.
В такива случаи облагаемите обороти на участващите в неперсонифицираното сдружение компании ще бъдат обединявани, тъй че при прекосяване на прага от 50 000 лева да бъдат регистрирани по Данък добавена стойност, допълват от Национална агенция за приходите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР