Съпругът на Наталия Вовк - Андрий, която беше обявена за

...
Съпругът на Наталия Вовк - Андрий, която беше обявена за
Коментари Харесай

Участвал ли е мъжът на обявената за убийца на Дугина в референдума за ДНР? -

Съпругът на Наталия Вовк - Андрий, която беше оповестена за главен причинител на убийството на , е включен в листата на уеб страницата " Миротворец " от четири години, оповестиха няколко Телеграм канала, представени от украински и съветски медии.

" Миротворец " е неправителствена организация, която търси лица, които са опасност за националната сигурност на Украйна след войната в Донбас и противозаконното анексиране на Крим през 2014 година Вовк е включен в листата като " уредник на референдума на ДНР " в Мариупол през май 2014 година, а като доказателство е даден лист на участници в изборните комисии. През 2014 година Мариупол е следен от сепаратистите единствено два месеца, от 13 април до 13 юни 2014 г. 

Информацията, че Андрий Вовк е брачен партньор на Наталия Вовк, не е публично доказана. Проверка на OFFNews сподели, че сред фотографията в " Миротворец ", за която се споделя, че е на Андрий Вовк, и фотосите му профила във ВКонтакте има голяма аналогия. Там се виждат и негови фотоси с голяма аналогия с пуснатите от ФСБ, на които би трябвало да е Наталия Вовк и хипотетичната ѝ щерка, с която тя пътува.

Има обаче и разлика. Тя е в датата на раждане. Според " Миротворец " той е роден 20.05.1986 година В същото време, на профила си в съветската обществена мрежа, Вовк получава поздравления за рождения си ден на 9 юни. 

Андрий Вовк е постоянно срещано име в Украйна и региона на Донецк. Според профила му Вовк живее в Мариупол и работи в автосервиз. Или най-малко е правил това до края на март предходната година, когато е последната му обява. В мнения от през днешния ден и през вчерашния ден негови контакти разискват опцията той да мъртъв, да е в Русия или някъде в окупираните зони под съветски надзор. 

Убиецът-чиновник опериран от мозъчен израстък

През април 2022 година персонални данни на Вовк са оповестени на уеб страницата Nemesis, основан от съветската хакерска група RaHDit. Сред тях е удостоверение за член на Украинската национална армия, за което се твърди, че е издадено на името на Шабан (бащиното име на Вовк). Според него през 2020 година дамата е постъпила във военна част 3057, която е трансформирана в 12-а бригада на Националната армия на Украйна, включваща настрана поделение със особено предопределение " Азов ". Документът беше разгласен за подправен от съветника на украинския министър на вътрешните работи Антон Геращенко и даже от депутата от съветската Държавна Дума Евгений Попов. " Азов " също отхвърлиха връзка сред Вовк и тяхното поделение.

Братовчедката на Наталия съобщи пред РИА Новости, че заради заболяване си Наталия не може да служи в армията и макар че е работила в армията, е била чиновник в офис. Бащата на Наталия също удостовери това пред съветски медии, като посочи, че щерка му е претърпяла интервенция за премахване на израстък в главата, при която ѝ е била сложена пластина. След това дамата била уволнена от армията, само че станала по- " разкрепостена ", " по-жизнена ", " хвърчаща напред-назад ".

Дупките във версията на ФСБ

По данни на ФСБ Наталия Вовк дружно с щерка си София Шабан идват в Русия през втората половина на юли 2022 година с персоналния си автомобил Mini Cooper и остават в Москва. От министерството настояват, че при прекосяването на границата автомобилът е бил с регистрационни номера на ДНР, които в столицата са били заменени с казахстански. Според ФСБ Наталия наема московски апартамент в съседство с жилището на Даря Дугина и стартира да събира информация за съветската " журналистка ". ФСБ даже разгласява видеоклип, на който има фрагменти от градската система за видеонаблюдение на Москва, до момента в който тя влиза в московски вход. Тази система има програмен продукт за различаване на лица, с който е допустимо не просто ранното различаване, само че и следене на всеки човек, още повече за служител в Украинската национална армия. " Въпрос: дали е сменила номерата на колата си, съумяла е да сложи бомба и да я взриви, само че не е взела поради, че в Москва камерите на входа са свързани със системата за различаване на лица? ", иронизира в Туитър журналистът от съветската секция на БиБиСи Андрей Захаров. 

ФСБ публикует видео с Вовк. Это кадр из городской системы видеонаблюдения, по какъв начин она заходит в московский подъезд.

Вопрос: она меняла номера на машине, сумела поставить бомбу и взорвать ее, само че не учла, что в Москве подъездные камеры подключены к системе распознавания лиц?
— Andrey Zakharov (@skazal_on)
Според ФСБ на 20 август майката и дъщерята посещават патриотичния фестивал " Традиция " в музея на имението " Захарово ", където идеологът на възраждането на съветската империя Александър Дугин изнася лекция, а неговата щерка е почетен посетител. Там камерите, инцидентно или не, не са работели. 

В края на събитието двамата Дугини трябвало да си тръгнат дружно, само че момичето тръгнало единствено зад кормилото на Toyota Land Cruiser Prado, до момента в който философът решил да пътува с другар. Десет минути по-късно, близо до село Болшие Вяземи, в движещия се първокласен джип на Даря избухва взривно устройство, вследствие на което журналистката умира на място.



Само два дни по-късно, на 22 август, съветските проверяващи органи оповестиха, че става дума за поръчково ликвидиране. Руската Федерална работа за сигурност уточни Наталия Вовк, като главен обвинен за убийството на журналистката. Агенцията съобщи, че извършителката е работила под управлението на СБУ (Служба за сигурност на Украйна - бел. авт.).

Ден след гърмежа Наталия и щерка ѝ София пътуват през Псковска област до Естония със същия " Мини Купър ", само че към този момент с украински номера. На видеото на ФСБ се вижда, че при прекосяване на граничния пункт на задната седалка на колата има и котка. 

Она еще и кошку на задание взяла! Кошка-разведчик, я не могу????
— Альба-альбатрос (@yuliya_popova)
Това също провокира смешки на руснаци в обществената мрежа, че котката е украинско биологично оръжие или шпионин. 

За същия Mini Cooper с украински регистрационен номер, с който Вовк напуща Русия, е оповестена публикация за продажба. Публикацията е от името на Данил Шабан, за който се твърди, че е племенник на Наталия.

По мотив известията, че брачният партньор на Вовк попада в уеб страницата на " Миротворец " като един от уредниците на референдума в ДНР през 2014 година, съветският политолог Аббас Галямов напомня остарял чекистки анекдот: " По време на следствие е значимо следите да не доведат до самия тебе ".



Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР