Съпругът на канцлера Ангела Меркел обвини във вторник неваксинираните германци

...
Съпругът на канцлера Ангела Меркел обвини във вторник неваксинираните германци
Коментари Харесай

Съпругът на Меркел: Германците не се ваксинират заради мързел и самодоволство

Съпругът на канцлера Ангела Меркел упрекна във вторник неимунизираните германци в " мързел ", до момента в който страната се бори с трагично повишаване на инфектираните с COVID-19, което подхрани дебата за въвеждане на наложителни ваксини.

За възобновяването на заболяването в Германия частично пояснение се търси в относително ниския % имунизирани спрямо други западноевропейски страни като Франция, Италия и Испания, доколкото единствено 68% от германците са изцяло имунизирани.

" Учудващо е, че една трета от популацията не следва научните открития ", съобщи брачният партньор на Меркел, Йоахим Зауер, в изявление за италианския вестник „ Ла Република “, представено от немския всекидневник „ Ди Велт “. " Отчасти това се дължи на прочут мързел и блаженство на германците ", сподели Зауер, който рядко приказва обществено.
Германия не изключва цялостен локдаун за всички
Ситуацията с COVID-19 в Германия е „ изключителна “ и е допустимо страната да бъде вкарана в цялостен локдаун, който да засегне дор...

" Другата група са хора, които следват персонално разбиране, един тип идеологическа реакция на това, което считат за имунизационна тирания ", сподели Зауер, като съгласно него в тази кохорта влизат и лекари, и учени.

Съпругът на Меркел добави, че нерешителността на германците във връзка с имунизациите е още по-жалка, като се има поради " чудото " какъв брой бързо бяха създадени безвредни и ефикасни ваксини по време на пандемията.

Коментарите на Зауер идват ден откакто Меркел предизвести, че Германия не прави задоволително, с цел да ограничи " извънредно трагичната " четвърта вълна на пандемията. Отиващият си канцлер, който евентуално ще бъде сменен от финансовия министър Олаф Шолц идващия месец, неведнъж е призовавала германците да се имунизират.

Бавният ход на имунизацията и бързото запълване на леглата за интензивно лекуване доведоха до възходящи апели Германия да последва образеца на Австрия и да вкара наложителни ваксини против ковид.
" Тук царува бедствена обстановка ": какво става в Германия?
Лотар Вилер, шеф на института „ Роберт Кох “, който е най-сериозната експертна инстанция в Германия, направи извънредно...

Въпреки че федералното държавно управление на Меркел постоянно е изключвало това, през последните дни настроенията започнаха да се трансформират, изключително в най-засегнатите райони на Германия.

Премиерът на Бавария Маркус Зьодер от консервативния лагер на Меркел и сътрудника му от Баден-Вюртемберг Винфрид Кречман от партията на Зелените насочиха взаимен апел за наложителни ваксини във вестник „ Франкфуртер Алгемайне “. Те предизвестяват, че обществото ще " заплаща все по-висока цена за това, че дребна част от популацията " отхвърля имунизацията, като акцентират, че наложителните инжекции са нужни, " с цел да си върнем свободите ".

Премиерът на Хесен Фолкер Буфие, в чиято провинция се намира град Майнц, където взаимно са създадени имунизациите на Pfizer/BioNTech, също се разгласи в поддръжка на наложителните ваксини против COVID-19.

Дясноцентристката партия ХДС на Меркел, която се готви да бъде съпротива, прикани бъдещото съдружно държавно управление, водено от Шолц, да каже на немската общност каква е позицията му по този въпрос.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР