Съпругът на Елена Попова е назначен от премиера за член

...
Съпругът на Елена Попова е назначен от премиера за член
Коментари Харесай

Прокурорките срещу Борисов – в конфликт на интереси

Съпругът на Елена Попова е назначен от премиера за член на УС на Българския ВиК холдинг, а на Теодора Георгиева за зам.-министър на външните работи

И двете европейски делегирани прокурорки, които Кирил Петков и Рашков са заели в борбата против Бойко Борисов са на къса каишка при премиера. Става дума за Елена Попова и Теодора Георгиева, които са ангажирани да разпитват Васил Божков и да уреждат акцията против някогашния министър председател. И двете са в спор на ползи, тъй като съпрузите им са назначени персонално от премиера Кирил Петков.

Елена Попова, някогашен арбитър в Специализирания углавен съд, е брачна половинка на Борислав Попов, който е назначен от Кирил Петков за член на УС на Българския ВиК холдинг. Другата прокурорка Теодора Георгиева е брачна половинка на Васил Георгиев, който е назначен за зам.-министър на външните работи персонално от Кирил Петков.

Сред главните пълномощия на европрокурорите е да проверяват злоупотреби с европейски средства, осъществявани от представители на изпълнителната и други национални управляващи. С други думи – Теодора Георгиева и Елена Попова имат достъп до информация за всички следствия, които институцията на Лаура Кьовеши организира по отношение на представители на българското държавно управление, част от които са и техните съпрузи.

Източник: Breaking news.bg
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР