Съпругът на члена на Демократическата партия Мери Пелтола почина след самолетна катастрофа в Аляска

...
Вашингтон — Съпругът на члена на Демократическата партия Мери Пелтола
Коментари Харесай

Вашингтон — Съпругът на члена на Демократическата партия Мери Пелтола от Аляска почина след самолетна катастрофа в родния й щат, съобщи нейният офис в сряда.

Юджийн Пелтола-младши почина в сряда сутринта, сподели в изявление началникът на нейния щаб. Няма други подробности за естеството на катастрофата.

„Съкрушени сме да споделим, че съпругът на Мери, Юджийн Пелтола младши – „Бъзи“ за всички нас, които го познавахме и обичахме – почина по-рано тази сутрин след самолетен инцидент в Аляска“, написа началникът на персонала на Peltola Антон Макпарланд. „Той беше един от онези хора, които бяха отвратително добри във всичко. Имаше прекрасно чувство за хумор, което разведряваше най-мрачните моменти. Той определено беше готвачът в семейството. А семейството беше най-важното за него. Беше напълно отдаден на своето ученици, деца, братя и сестри, разширено семейство и приятели – и просто обожавах Мери."

победи бившия конгресмен Сара Пейлин на специални избори миналата година и е единственият представител на Аляска в Камарата на представителите. Тя е и първата местна жителка на Аляска, която служи в Конгреса. Тя говори в Обединената база Елмендорф-Ричардсън в Анкъридж в понеделник, когато президентът Байдън посети, за да отбележи 22 години от терористичните атаки от 11 септември.

На политиците в Аляска трагичните смъртни случаи в самолети не са чужди. Бившият сенатор Тед Стивънс загина при катастрофа на едномоторен самолет в Аляска през 2010 г., след като преди това оцеля в катастрофа през 1978 г. Мястото в Конгреса на Аляска беше овакантено миналата година, когато конгресменът Дон Йънг, тогава най-възрастният член на Конгреса, почина от естествена смърт в самолета за Сиатъл, докато се прибираше в Аляска. Йънг спечели това място десетилетия по-рано, след като тогавашният представител на щата изчезна и беше счетен за мъртъв при самолетна катастрофа.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР