Съпруг и съпруга от Нова Зеландия починаха от естествена смърт

...
Съпруг и съпруга от Нова Зеландия починаха от естествена смърт
Коментари Харесай

Съпрузи починаха в един ден след 61 г. брак – смърт от любов

Съпруг и брачна половинка от Нова Зеландия починаха от естествена гибел през девет часа след 61 години брак. 86-годишният Питър Бедфорд и неговата 83-годишна брачна половинка Рут са умряли на 14 май. Той е признат в болница в събота вечер.

Рут Бедфорд е умряла в дома си в северния новозеландски остров Кайтоке в 10.00 ч. сутринта на 14 май, а брачният партньор й я последвал няколко часа, откакто схванал за гибелта й.

Мистерията, за какво не помним по какъв начин сме били бебета

Как тъкмо умираме

Кога и по какъв начин ще умрем

Питър Бедфорд емигрирал от Англия в Нова Зеландия след Втората международна война, където срещнал бъдещата си брачна половинка. Двамата сключили брак на 30 декември 1957 година

Докато гибелта на съпрузи на часове разстояние един от различен е относително рядко събитие, феноменът "смърт от тъга " е обект на редица проучвания. Изследване на Харвард откри през 2013 година, че вероятността човек да се спомине нараства с 30% през първите три месеца от гибелта на неговата брачна половинка.

Скръбта е извънредно стресираща, изключително за по-възрастните хора със Синдром на съкрушеното сърце, наименуван още Стрес-индуцирана кардиомиопатия или Кардиомиопатия такоцубо. Тя може да покоси сътрудник, който преди този момент е бил здрав.

Жените са по-предразположени да изпитат неочакваната и интензивна болежка, сходна на инфаркта, провокирана от надигането на стресовите хормони след гибелта на брачна половинка.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР