Съпротивата срещу борбата с корупцията в България е голяма, виждаме

...
Съпротивата срещу борбата с корупцията в България е голяма, виждаме
Коментари Харесай

Радев: Съпротивата срещу борбата с корупцията в България е голяма

Съпротивата против битката с корупцията в България е огромна , виждаме го, и всяка помощ извън е добре пристигнала. Това разяснява по отношение на новите по закона " Магнитски " президентът Румен Радев пред публицисти в лозята на пловдивското село Устина, където е на посещаване във връзка празника Трифон Зарезан. Той добави, че актуалната корупция е интернационално събитие и не признава граници.

Радев уточни, че няма кой да свърши вместо нас нашата работа, а тя стартира с приемането на закони, които да подсигуряват ефикасна битка с корупцията. Държавният глава добави, че политическите партии би трябвало освен да одобряват тези закони, само че и да се ангажират с осъществяването им, с цел да не е битката против корупцията единствено предизборно говорене.

Най положителното средство да не попадат повече български жители в листата " Магнитски " е идващият парламент да се заеме в действителност с една ефикасна правосъдна промяна, тъй че да имаме превантивни дейности и ефикасна битка с корупцията, означи той. Президентът дефинира новите наказания против българи като мощен политически сигнал, че страната ни би трябвало да предприеме ефикасни ограничения.
 Джеймс О'Брайън: Освен закони, би трябвало и използване на тези закони
Джеймс О`Брайън: Освен закони, би трябвало и използване на тези закони

Провел е срещи и с политически партии

Във връзка с даването на оръжие за Украйна Радев разяснява: " Хора, които не схващат безусловно нищо от военно дело, вършат всичко допустимо да ни въвлекат в процесите на ескалация, които те не могат да управляват. Виждаме, че войната към този момент зацикли във фаза на цялостно взаимно безсилие и тя въвлича всички нас. Моята позиция е ясна и аз изрично съм срещу изпращане на въоръжение от запасите на Българската войска в зоната на военните дейности. Още в първите часове България съобщи ясна позиция и изрично осъжда експанзията на Кремъл против суверенна страна, само че не преставам да считам, че този спор няма военно решение и мирът може да бъде реализиран единствено с неотложно преустановяване на огъня и с разговор. "

Той съобщи, че служебното държавно управление е изпълнило решението на 48-ото Народно заседание за даване на военна помощ на Украйна , в което доста ясно е записано, че следваща помощ би трябвало да бъде съобразена с опциите на страната ни. Президентът посочи, че големият унищожителен потенциал на военния спор, неговата ескалация и утежняването на сигурността в нашия район изискват служебният кабинет да дава отговор на първо място за член 9 от Конституцията - да подсигурява сигурността и териториалната целокупност на страната. По думите му това значи не намаляване на нашия защитителен капацитет, а неговото запазване и развиване.
 Продължаваме промяната прикани Радев да съблюдава решенията на Народно събрание
Продължаваме промяната прикани Радев да съблюдава решенията на Народно събрание

От партията подсетиха на президента, че България е парламентарна република

" Що се касае до това решение, за апелите на някогашни национално представители, които непрестанно повтарят, че показват волята на българския народ, дано не забравяме, че те се разминаха изцяло с очакванията и упованията на българите. Нека не забравяме, че 48-ото Народно заседание е Народното събрание, който се саморазпусна от боязън - от боязън да образува държавно управление и да поеме отговорност за ръководството на страната в сложен миг. То саботира правосъдната промяна. То саботира европейската ни интеграция. Не одобри препоръчаните от служебното държавно управление закони, които облекчаваха и отваряха пътя ни, и към Шенген, и към Еврозоната ", изострен бе президентът. Той сподели още, че последният парламент също по този начин е приел съдбоносни решения без никакъв разбор и оценка на риска, а не е приел препоръчаната от служебния кабинет стратегия за действителна рационализация на армията ни.
 Протест против Румен Радев се организира пред президентството
Протест против Румен Радев се организира пред президентството

Събитието е проведено от Инициативата Бъдеще с памет
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР