Съпредседателят на ВМРО и български представител в Европейския парламент настоява

...
Съпредседателят на ВМРО и български представител в Европейския парламент настоява
Коментари Харесай

Джамбазки в Брюксел: Докато тук се правят, че не виждат дискриминацията над българите в Северна Македония, там омразата взима връх

Съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация и български представител в Европейския парламент упорства за неотложни дейности, поради систематичното тъпчене на човешки права в западната ни съседка

В Брюксел, по време на съвещание на Групата на Европейските консерватори и реформисти, на което присъстваше и ръководителят на Европейския парламент Роберта Мецола, Ангел Джамбазки за следващ път напомни на своите сътрудници опитите за напън от страна на министъра на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи и министъра по европейските въпроси Боян Маричич. Той посочи, че върху европейски представители от разнообразни политически групи в Екологичен потенциал непосредствено е оказвано въздействие, с цел да трансформират текстове в Доклада за напредъка на Република Северна Македония, оповестиха от пресцентъра на Вътрешна македонска революционна организация. 

Българският представител в Европейския парламент алармира Европейската комисия и ръководителя на Европейския парламент, откакто в град Струга беше пребит съпредседателят на сдружението на българите в Северна Македония „ Шемето ” Бекир Кадриески. В сигнала си до институциите Джамбазки упорства най-накрая да се вземе отношение по отношение на варварските актове на принуждение и бруталното тъпчене на човешки права. Основният въпрос, който насочва Джамбазки към Европейската комисия, е дали ще бъде замразен преговорният развой, в случай че Северна Македония продължи да отхвърля вписването на българите в Конституцията си и гарантирането на тяхното пълноправие.

" Гражданин с българско национално съзнание беше нападнат с думите „ замърсен българин “. Докато тук, в Брюксел, се вършат, че не виждат насилието и дискриминирането над българите в Северна Македония, там омразата взима връх. Всеки отговор на Комисията, който съм получил, по отношение на език на омразата, набези и провокации, е „ следим обстановката ”. За страдание в отчета на Европейската комисия за напредъка на Северна Македония са подминати актовете на ненавист като подпалването на Българския клуб в Битоля, стрелбата по клуба в Охрид, репресиите и скалъпените обвинявания против дейците на българските сдружения, написа Джамбазки в сигнала си до Европейската комисия ", сподели Джамбазки.

Той напомня, че точно затварянето на очите пред насилието и омразата, подбудени от пропагандата и лъжите на политиците в Скопие, води до радикализация и набези. Съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация упорства Европейският съюз да вземе отношение и да покаже на Северна Македония, че до момента в който не промени коренно политиката си по отношение на българите и България, няма по какъв начин да има място в европейското семейство.

Джамбазки изиска реакция от страна на ръководителя на Европейския парламент във връзка с лобизма и зависимостите на неговите сътрудници, които вършат срещи с дипломатически представители на трета страна, отвън Европейския съюз, и които трансформират документи на Европейския парламент под въздействието на хора от трети страни. Съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация дефинира това като изключително притеснително, изключително откакто сходни опити от страна на представители на властта в Скопие бяха обществено декларирани и в публичното пространство.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР