Съпредседателят на ВМРО и български представител в Европейския парламент Ангел

...
Съпредседателят на ВМРО и български представител в Европейския парламент Ангел
Коментари Харесай

Джамбазки: Правителсвото да отвори за бежанци всички държавни и ведомствени почивни бази

Съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация и български представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки прикани страната, в лицето на виновните институции, да провежда по-координирано и навременно дейностите си по отношение на бежанската вълна от Украйна.

За задачата той предлага няколко съответни стъпки, посредством които процесът по оказване на помощ да бъде улеснен, с цел да не се стига до безпорядък и неспособност за справяне със обстановката.

От началото на войната в Европа леговище са потърсили над 2,6 млн. украински жители. По данни на образуваната към държавното управление Оперативна координационна група на този стадий в страната ни има над 33 000 бежанци. В България в държавни и общински бази са настанени към 1100 души, а в хотели – над 2500 души.

В публично писмо до министър-председателя, министъра на вътрешните работи, Държавната организация за бежанците и Държавната организация за българите в чужбина Джамбазки осведоми, че потребността от свободни кревати за настаняване става все по-голяма, а доброволците към този момент по-трудно намират къде да настанят идващите с рейсове хора. Стига се до обстановки, в които хората спят по гари и пейки, чакайки превоз за влизане във вътрешността в страната.

По тази причина съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация предлага в най-спешни периоди да бъдат осъществени следните дейности:

1. Министерство на вътрешните работи, в съгласуваност с Държавната организация за бежанците, да провежда построяването на бежански центрове по границата с Румъния.

2. Да бъдат открити териториални подразделения на Държавната организация за бежанците по границата с Румъния, които да обработват заявки за бежански статут във допустимо най-кратки периоди.

3. Министерският съвет да предложи въвеждането на карта „ Българин “, която да даде опция на бесарабските и таврийски българи, които бягат от войната, да получат опция да работят и да се впишат по-бързо в българското общество.

4. Министерският съвет да внесе предложение за отваряне на всички държавни и ведомствени почивни бази за банкет на бежанци.

„ В изискванията на невиждани рецесии са нужни навременни решения и обща работа. Виждаме, че българският народ се самоорганизира в помощта си към бягащите от ужаса на войната. Време е българската страна да проработи интензивно и да канализира общите старания, с цел да реализираме най-хубавите резултати. “, приключва Джамбазки в настояването си за съответни дейности от страна на българските управляващи.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР