Съпредседателят на Продължаваме промяната“ (ПП) Кирил Петков допусна, че правителството

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната“ (ПП) Кирил Петков допусна, че правителството
Коментари Харесай

Петков: Правителството може да издържи и 4 години, ако партиите не сложат личните интереси пред тези на държавата

Съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ (ПП) Кирил Петков позволи, че държавното управление може да издържи и четири години, само че означи, че в случай че някои от партиите се изкушат да сложат лично-партийните си ползи пред тези на страната, кабинетът може да съществува и доста малко.

Петков разяснява тематиката в изявление за предаването „ Неделя 150 “ по Българското национално радио.

„ Зависи от дисциплината на всеки един от участниците. Ако дисциплината на всеки един от нас е да постави националните цели, разказани в програмата, която сме заложили, над лично-партийните ползи, това държавно управление може да продължи дълго “, съобщи Петков. Той добави, че всеки ден би трябвало да се взимат доста решения и всяко едно се отразява на партийните и националните ползи, като означи, че в Политическа партия „ сме подготвени да плащаме огромна политическа цена, до момента в който резултатите са верни ".

Във връзка с бюджета за обучение и просвета, Кирил Петков сподели, че той е рекорден, в случай че се гледа общо. По думите му разговорът с представители от бранша на културата би трябвало да продължи по повод бюджета за 2024 година, с цел да има повече средства, които да бъдат обвързани с по-ясни резултати. Той изрази сигурност, че парите за просвета ще са повече, в случай че има разговор.

Във връзка с предложенията за измененията в Конституцията Петков разяснява, че, с цел да ги има, са били нужни над 160 гласа, а Движение за права и свободи са били значими, колкото и ГЕРБ-СДС, и ПП-ДБ, с цел да бъде този план действителност. По думите му, до момента в който резултатите се случват, тези болшинства не могат да бъдат укорими, само че, в случай че крайните резултати не дават отговор на задачите - „ тогава ние ще отсечем и мисля, че и сътрудниците от ГЕРБ осъзнават това “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР