Съпредседателят на Продължаваме промяната (ПП) Асен Василев сравни до преминаващия

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната (ПП) Асен Василев сравни до преминаващия
Коментари Харесай

Асен Василев сравни взрива до кортежа на Гешев с пиратка, изплашила зайци

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " (ПП) Асен Василев съпостави до преминаващия конвой на основния прокурор Иван Гешев , с " пиратка, която е изплашила зайци ". Коментарът му пристигна в сряда в коридорите на Народното събрание.

По-рано разнообразни политици, измежду които Атанас Атанасов от " Демократична България " и Лена Бориславова от Политическа партия показаха подозрения, че случилото се може да е било и инсценировка.

" За това би трябвало да се произнесат следствените органи. Това, което се вижда от снимковия материал, който е показан, наподобява по-скоро като пиратка, която е изплашила зайци ", сподели Асен Василев в отговор на журналистически въпрос дали съгласно него става дума за опит за нападение или инсценировка.

В понеделник ръководителят на националното разследване и заместител на Гешев - Борислав Сарафов заяви, че взривно устройство е избухнало наоколо до колата, с която е пътувал основният прокурор Иван Гешев в региона на Самоков . Службите проверяват терористичен акт, а по думите на вътрешния министър Иван Демерджиев.

Това се случва месец и половина, откакто самият Гешев разгласи,, с цел да бъде свален от поста си.

Впоследствие президентът Румен Радев и водачите на главните политически партии . Лидерът на " Възраждане " Костадинов Костадинов от своя страна стигна и по-далеч, като косвено упрекна посланика на Съединени американски щати в България Кенет Мертен , че има връзка с гърмежа.

" Докато Кенет Мъртън беше дипломат на Съединени американски щати в Хаити, там беше погубен президента на Хаити. Кенет Мъртън е дипломат на Съединени американски щати в България едвам от няколко седмици и към този момент има опит за ликвидиране на основния прокурор. Човекът несъмнено е експерт и не си губи времето ", написа Костадинов във Facebook.

От името на обединението ПП-ДБ Атанас Атанасов сподели, че осъжда всички дейности, ориентирани към дестабилизация на страната и институциите. Той обаче неколкократно уточни, че случилото се припомня на " инсценировка ".

По думите му този опит за атентат има за съществена цел да осуети радикалната промяна в прокуратурата " посредством героизиране на жертвата в тази ситуация - основният прокурор ".
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР