Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков заяви пред Нова, че

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков заяви пред Нова, че
Коментари Харесай

Кирил Петков: Борисов се опитва да контролира процесите по леко задкулисен начин. Слага едни хора отпред, крие се

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков съобщи пред " Нова ", че партията му е подготвена да поеме отговорността. След неуспеха на първия опит за постоянен кабинет, в този момент е ред на Политическа партия да получат втория мандат за сформиране на държавно управление.

„ Днес входирахме всички законопроекти. Изпратихме писмо до всички политически партии. Утре на Председателски съвет им споделяме: „ Имаме още късмет да продължим отговорно да се движим напред с този парламент, само че не имаме вяра на думи, а на дейности ”, сподели Петков.

Ако президентът даде вторият мандат идната седмица, а Народното събрание няма време да одобри тези законопроекти, Петков сподели, че „ когато има воля, може да се откри време ”.

„ Ако на следващия ден политическите партии, които образуват над 121 гласа, кажат, че са съгласни – незабавно ще изпратим писмо до президента да ни даде време да ги гласуваме. Въпросът е дали има воля ”, сподели Петков.  

Той не удостовери името на Надежда Йорданова за претендент за министър председател.

 „ Готови ли са депутатите в това Народно събрание да работят по същинските въпроси на българите. Ако са подготвени, специалистите в двете групи – Политическа партия и Демократична България – ще бъдат открити. Хем не се крием зад специалисти, хем няма да е непременно някой да бъде на дадена позиция ”, сподели Петков.

От Българска социалистическа партия и Нинова, Петков изиска да поддържат ветото на президента и още веднъж да отворят дебата за Изборния кодекс.

„ Ако са подготвени на тези стъпки, ние сме подготвени да приказваме с тях ”, сподели Петков.

„ Не знам от кое място би пристигнал този оптимизъм за третия мандат. Ние сме подготвени да поемем отговорността. Не желаеме нищо от никой, с изключение на ползите на българските жители да се сложат на напред във времето и входираните от нас закони да бъдат приоритизирани ”, сподели Петков.

Той изясни и за какво от Политическа партия са отхвърлили проектокабинета „ Габровски ”.

„ Най-големият ни проблем с това държавно управление е, че господин Борисов се пробва да управлява процесите по леко подмолен метод – поставя едни хора начело, крие се зад специалистите, а действително същински неговият проблем е, че не смее да се отдръпна от политиката. Има зависимости от преди и парламентарната група би трябвало да го пази. Това държавно управление стана пленник на неговата неготовност да се откаже от политиката ”, сподели Петков.

„ Някои от министрите през днешния ден имат грехове в предишното и то с огромни вреди към България ”, продължи той.

Петков отговори и на обвиняванията на  уволнения от него началник на „ Булгаргаз ” Николай Павлов. „ Нас не ни е боязън от нищо. Искаме прокуратурата да проработи на цялостни обороти. Да ни проверява. Да стартира да работи по всички проблеми – от държавното управление на Борисов едно време, до нас ”, сподели Петков.  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР