Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков заяви пред Дарик радио,

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков заяви пред Дарик радио,
Коментари Харесай

За Кирил Петков взривът до колата на Гешев е инсценировка

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков съобщи пред " Дарик радио ", че за него има две хипотези за експлоадирането на бомба до колата на основния прокурор Иван Гешев. Едната е заплашване, а другата - инсценировка. Бившият министър председател посочи, че от негова позиция казусът е инсцениран.

Петков добави, че в началото е помислил, че задачата е била заплашване, тъй като е останал с усещане, че фамилията на Гешев е било с него в колата. Такава информация изнесе зам.-главният прокурор и началник на следствието Борислав Сарафов в първия си брифинг след случая. Вчера обаче служебният вътрешен министър Иван Демерджиев разгласи, че фамилията на основния прокурор не е било с него. Това докара и до реакция на Сарафов, който в позиция до медиите заяви, че е бил измамен от думи на Гешев.

" Когато първоначално чух, че фамилията е вътре в колата, си споделих, че няма по какъв начин да е инсценировка. Помислих си, че може би са желали да го сплашат. Обаче през вчерашния ден, откакто беше оповестено, че фамилията не е било вътре, се появи подозрение в моята глава ", сподели Петков.

Според него е необичайно, че час след случая на място е бил израелски специалист, за който се похвалиха от прокуратурата. Демерджиев посочи през вчерашния ден, че той е кацнал в София малко преди експлоадирането на бомбата.

" Аз разбирам, че има доста положителни специалисти по антитероризъм, само че нямам доверие да има чак толкоз добър специалист, който да планува, че ще има гърмеж, да си купи билет един ден по-рано, да кацне час и половина преди гърмежа и да бъде на мястото по-късно ", добави Петков.
Подробности очаквайте по-късно на.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР