Съпредседателят на Продължаваме Промяната Кирил Петков обяви, че в сряда

...
Съпредседателят на Продължаваме Промяната Кирил Петков обяви, че в сряда
Коментари Харесай

Кирил Петков: В сряда се връщаме в пленарната зала

Съпредседателят на „ Продължаваме Промяната ” Кирил Петков разгласи, че в сряда се връщат обратно в пленарната зала. Тогава те ще предложат краткотрайната комисия за измененията в Изборния кодекс, съобщи NOVA.

 

Промените в Изборния кодекс са опит за кражба на демократичния избор на българите, съобщи съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков в ефира на Нова телевизия.

По думите му в Народно събрание би трябвало да се вземат решение проблемите на хората, които са належащи сега. " Какво му е на Изборния кодекс, не разбирам, нали Борисов се хвали, че е победил с него. Защо измежду

нощите, когато българите спят, се гласоподават промени, за какво не го направиха в 3-4 съвещания ", запита той.

Никъде в Европа не съм виждал едни хора с чували да подменят бюлетини, сподели той.

Според него не е обикновено 15% от вота на локалните избори през 2019 година да е недействителен. Те споделят дайте да върнем избора, но какъв избор - никой не желае да му бъде сменен вота, сподели Петков.

Вчера излизайки от постройката на Народно събрание и виждайки целият площад и бул. пред Парламентът изпълнени с хора, това отново ми даде вяра, че на хората им пука, сподели той.

В сряда влизаме назад в зала, с цел да предложим комисията, с цел да има естествен публичен спор, в случай че те не се съгласят - то това значи, че те бързат за избори.

Очаквам да се употребява член 82 от правилника на Народно събрание и тези безумия със среднощното гласоподаване да се прекратят, след това да отидем в зала и да гласуваме и в случай че има промени, се надявам президентът да постави несъгласие за хартиената бюлетина, сподели Петков.

Вярвам, че би трябвало да има оптимално обединяване на демократичните общности и явяване с един претендент. В София е безусловно наложително да бъдем с един претендент, рано е да се кажат имена, сподели Кирил Петков и добави, че се надява да имат претендент, който е против грещно подредените жълти павета и пейки за по 10 000 лв..

Занимава ме се с безспорни нелепости, вместо да приказваме за политики. Безумно е в 9:00 Борисов да приказва опорки и цялата парламентарна група да е там, те какво вършат - той споделя и те единствено натискат копчетата ли, запита експремиерът.

Що се отнася до опорките на ГЕРБ за затварянето на въглищните централи, то тезата им е увиснала след видео отговор на Европейска комисия, че те няма да се затварят.

Попитан дали отиваме към предварителни избори, той съобщи, че не би трябвало да се маха отговорността на първия, а точно ГЕРБ. " Понесете отговорността и направете полемики по политики, дано да се види кои други партии могат да ги поддържат, а не да се върви към предварителни избори ", акцентира съпредседателят на Политическа партия.

Той бе безапелационен, че е за всевъзможни и цялостни инспекции от страна на службите. " Нека се влезе в случаи като " Капитан Андреево ", дано се ревизират кюлчета и чекмеджета ", прикани той.

 

В София е наложително да имаме един претендент за кмет с " Демократична България ". Това сподели пред Нова тв съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков.

За мен демократичната общественост би трябвало да се сплоти, сподели той, запитан дали това може да е Борис Бонев. Добави, че тук-там с Демократична България могат да имат общи претенденти и в други градове.

" Много по-важна тематика е бюджетът, минималната работна заплата, данъчните заеми за младите фамилии, политиката за пенсиите ", добави някогашният министър председател.

И изясни, че го боли, че Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и ГЕРБ от всичко това избрали да се занимават с Изборния кодекс.

 

" Те бързаха с него, направиха го през нощите. Защо би трябвало най-важните въпроси по него да се вземат решение по нощите ", запита Петков. И дефинира служилото се като опит за кражба на демократичния избор на българите. Според него по този начин се готвело да се върнат още веднъж 160 000 невалидни бюлетини и да има операции в протоколите.

 

Очаквайте детайлности!

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР