Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков обвини БСП в предателство

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков обвини БСП в предателство
Коментари Харесай

Кирил Петков: Играта с прехода се превъртя, ние се върнахме в 90-те

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков упрекна Българска социалистическа партия в " изменничество на правила " поради поддръжката, която дадоха на Вежди Рашидов като претендент за ръководител на Народното събрание.

Петков разгласи, че " Демократична България " е обмисляла да излъчи своя номинация в последния рунд от гласувания на третия ден от " първото " съвещание.

Тази концепция обаче не е получила поддръжка от останалите сили, в това число Българска социалистическа партия.

" Защо евроатлантиците от ГЕРБ избират да гласоподават с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, вместо да дадат опция на Демократична България? Защо Българска социалистическа партия избра ГЕРБ и Движение за права и свободи, вместо един от някогашните си съдружни сътрудници? ", попита той в изявление за новините на Нова ТВ.

Петков разяснява, че не е очаквал Корнелия Нинова персонално да внесе номинацията на Рашидов вместо ГЕРБ.

Съобразяването на ръководителя с апелите на Движение за права и свободи и ГЕРБ да не се дава отмора от 15 минути преди гласуването той дефинира като показателно за държанието на Рашидов в бъдеще и се учуди на " страха, който овладя новата коалиция ".

" Говорих с моите родители, които ми споделиха, че играта с прехода се превъртя, ние се върнахме в 90-те. Ние помним, когато Вежди Рашидов беше номиниран за " мултак " на Мултигруп. За страдание Българска социалистическа партия поддържа ГЕРБ и Движение за права и свободи ", сподели още той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР