Съпредседателят на Продължаваме промяната Асен Василев защити идеята максималният осигурителен

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната Асен Василев защити идеята максималният осигурителен
Коментари Харесай

Асен Василев защити идеята прагът за осигуровките да се вдигне |

Съпредседателят на Продължаваме промяната Асен Василев отбрани концепцията оптималният застрахователен приход (МОД) у нас да се пресмята всяка година по формулата - 2,3 пъти върху междинната работна заплата за миналата година.

В момента прагът за осигуровките у нас е 3000 лв.. Ако се одобри предлагането за въвеждането на въпросния коефициент, то сигурно ще има нарастване. Ако през 2021 година междинната заплата е 1500 лв., то новият най-много за следващата година би трябвало да е 3450 лв..

Във фейсбук Асен Василев разгласява таблица с размера на МОД и съотношението му по отношение на междинната работна заплата по години. От тях се вижда по какъв начин прагът понижава като съответствие по отношение на междинната работна заплата.



Ето и цялата обява на съпредседателя на Продължаваме промяната:

Ето малко днни във връзка разразилата се полемика за маскималния застрахователен приход.
През годините оптималният застрахователен приход е увеличаван с увеличението на междинната работнa заплата, като нови прагове са въвеждани през 2008, 2014, 2015, 2016 и 2020 година.

Праговете са въвеждани на стойности 4.8х, 2.8х, 2.9х, 3х и 2.4х междинната брутна заплата от миналата година.
Приетото предложение за прага за 2022г е да се вкара нов предел на 2.3х междинната брутна заплата от миналата година (най-ниската историческа стойност за нов праг) и прагът да остане на стойност 2.3х през идващите 4 години.

Както казахме, няме да подвигаме налозите, само че ще ги събираме. Без изключения.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР