Съпредседателят на ПП и бивш финансов министър Асен Василев заяви,

...
Съпредседателят на ПП и бивш финансов министър Асен Василев заяви,
Коментари Харесай

Скандал до безкрай в НС: ПП и ГЕРБ се запънаха, никой не иска да оттегли фаворита си

Съпредседателят на Политическа партия и някогашен финансов министър Асен Василев съобщи, че ГЕРБ вкарали страната в рецесия, сваляйки държавното управление от предходния парламент, само че без да имат проект по какъв начин да ръководят. Вие сте първа политическа мощ и желаеме да забележим вашия проект за ръководство. Къде е проектът ви е за ръководство? Ако нямате проект за ръководство за какво вкарахте страната в конституционна рецесия, изригна от трибуната Асен Василев. Кирил Петков пък съобщи в къса имитация от трибуната, че същинската причина за казуса е, че Бойко Борисов не желае да се отдръпна.  

Искрен Митев от Политическа партия съобщи, че някогашните ръководещи няма да поддържат номинация на ГЕРБ за ръководител на Народното събрание. Той прикани ГЕРБ да отдръпват кандидатурата си, с цел да може да работи законодателният орган. " Вие не сте по-силни от хаоса, дами и господа, вие сте хаоса ", обърна се Митев към ГЕРБ.

Тома Биков от ГЕРБ съобщи, че няма да си отдръпват претендента за ръководител на Народното събрание - Росен Желязков. " Ще стоим тука, в случай че би трябвало да стоим и 4 дни, само че няма да отстъпим на рекета ", посочи той. Приключи хубавото време, в което ви мислихме за млади, към този момент ви мислим за глупави и няма да вървим след вас. Нямате никакво право да ни съветвате какво да вършим, не желаеме поддръжка за нашия претендент, отсече Биков.

Ако продължим по този метод, напряко да отидем на избори на 15 януари, прикани Тома Биков.

По думите му никой не желае Политическа партия в ръководството, като дори много проблеми биха се решили, в случай че някогашните ръководещи не са във властта.

Заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов прикани за диалогичност в Народното събрание. Конструктивизмът на Политическа партия липсва, тъй като това не било градивно държание, съгласно Митов. Някои да изясни за какво сега се гласоподава по този начин, че да не може да се избере ръководител на Народното събрание, недоумява той. Не става въпрос за правосъдна промяна, а да отпушим работата на главната институция, която има да взема решение проблеми и вероятно да сформира държавно управление, настоя Митов.

Според него мъчно могат да се намерят причини Политическа партия да защитят логичен това, което вършат. Митов нямат искания към това, което вършат Политическа партия, само че по-скоро му се коства, че би трябвало да се попитат другите партии за какво работят по този начин, както някогашните ръководещи? В момента не се занимаваме със правосъдна промяна, със сформиране на държавно управление, за антиинфлационни ограничения и не слушам никакви причини за какво отхвърлят да признаят легитимността дадена от българските жители на първата политическа мощ и блокират първото съвещание на Народното събрание, запита Даниел Митов.

Томислав Дончев от ГЕРБ е уверен, че хората не са изпратили депутатите да плеснат с ръце и да се прегърнат, само че не са ги изпратили в Народното събрание да се карат. Дончев прикани народните представители, с изключение на да се карат, и да работят. Първото съвещание не може да продължи една седмица, посочи Дончев.

Той добави, че Народно събрание не може да е продължение на предизборната битка.

Радомир Чолаков се закани, че ГЕРБ няма да разреши гласоподавателите им да бъдат унижавани. " Няма да отстъпим ", акцентира той, уверен, че в действителност задачата на Политическа партия е да унизят ГЕРБ, макар че нямат нищо срещу да ръководят с тях.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ изясни, че Движение за права и свободи са подготвени да създадат оценка на всички кабинети на целия преход, като се гордеят в интервала, в който са взели участие в изпълнителната власт. След направените процедури за ръководител на Народното събрание, да вървим по процедурата, да гласуваме препоръчаните претенденти. Ако няма определени, да продължава с процедурите по този начин, както повелява Конституцията, настоя Карадайъ.

" И пети път да отидем на избори, отново ще има сходно Народно заседание. Вместо опълчване и борба, българските жители със своя избор предпоставиха разговора, единодушието и обединяването. Затова предлагаме да приключим час по-бързо с тези процедурни правила, тъй като хората от нас чакат да решаваме техните проблеми и провокации ", настоя Карадайъ.

На няколко пъти Карадайъ прикани към разсъдък и диалогичност депутатите, като настоя да се върнат към съответните процедури.

Към разсъдък прикани и Вежди Рашидов, който съобщи, че народните представители вършат доста неприятно усещане на жителите с държанието, което показват през днешния ден в Народното събрание.    

Снимка: Агнес Методиева 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР