Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков заяви, че би подкрепил вот

...
Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков заяви, че би подкрепил вот
Коментари Харесай

ПП-ДБ обмисля да иска оставката на председателя на парламента Росен Желязков

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков съобщи, че би подкрепил избор на съмнение към служебния кабинет, само че не счита, че е конституционно аргументиран. От групировката обаче обмислят различен " избор на съмнение " - да изискат оставката на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, тъй като не е дал думата в пленарната зала на отстранения с гласоподаване към този момент някогашен шеф на НЗОК Станимир Михайлов, предават БНР и Българска телеграфна агенция. 

Настояват и парламентарният надзор и чуванията на министри от служебния кабинет да не стопира по време на предизборната акция. 

На въпрос би трябвало ли президентът да подпише указа за поисканите смени, Петков отговори: " Вотът на съмнение аз на драго сърце бих го подкрепил, само че казусът е, че не е конституционно аргументиран. Ние сега мислим безусловно една концепция: всичките чувания на министри да не спрат даже по време на предизборна акция. Това е едната концепция. Второто нещо, за което се замисляме е, че след днешните дейности дали да не желаяме оставката и на ръководителя на Народното събрание ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР