Съпредседателят на ПП Асен Василев заплаши лидера на ГЕРБ Бойко

...
Съпредседателят на ПП Асен Василев заплаши лидера на ГЕРБ Бойко
Коментари Харесай

Заради разкритията за комисионите от оръжия: Асен Василев заплаши Борисов с дело

Съпредседателят на Политическа партия Асен Василев заплаши водача на ГЕРБ Бойко Борисов с дело. Причината – разкритията от през вчерашния ден, че Василев и Кирил Петков са се облагодетелствали с сред 800 млн. и 1 милиарда евро от комисиони от оръжията за Украйна.

Пред БНР Василев назова изказванието на водача на ГЕРБ  „ безусловно погрешно “. И съобщи, че Борисов ще има опция да отбрани тези си думи в съда.

„ Сделката е безусловно ясна –
Англия и Съединени американски щати купуват оръжие с краен адресат Полша.
Няма по какъв начин Корнелия Нинова да е държана в незнание, тъй като всички покупко-продажби минаваха с неин автограф и с автограф на министъра на защитата “, разяснява Василев.

„ Ще му спретнем още едно дело, да си се отбрани и в случай че в действителност има комисионни, да го потвърди. Няма по какъв начин да има комисионни в случай, че контрагентът е Пентагонът. Това, което се случи, е, че българската оръжейна индустрия работи на макс. И съумя в действителност да помогне на Украйна по метод, по който нито едно подаяние не може да го направи. Защото българската страна не е в положение да даде подаяние от 2 или 3 милиарда евро на която и да е друга страна, нито е обикновено. Това са средства, които са влезнали в българската оръжейна промишленост и са отишли за заплати и за работа на тези фабрики “.

Асен Василев беше безапелационен, че няма договорка, която да не мине през целия церемониал на страната:

„ Всичко минава през Междуведомствената комисия, там са показани всички служби. С два подписа се вземат решенията – на министъра на защитата и на министъра на стопанската система “.

Условието да не се изпраща оръжие непосредствено за Украйна е изпълнено и това доста понижава риска за България, акцентира някогашният вицепремиер и посочи:

„ Обемът а доставките е доста по-голям, когато става през тези стратегии, които Съединени американски щати и Англия направиха за закупуване на оръжие. Защото не можеш да направиш подаяние в такива размери “.

Според него това че Народното събрание е взел решение за военна помощ за Украйна, не значи, че държавното управление ще си свърши работата. Особено в случай че държавното управление не желае да направи това:

„ Аз не чух отвращение от ГЕРБ от решението на държавното управление да изпрати консерви с грах и един генератор. Засекретеният лист не мога да го разгадавам, само че дано да кажем, че не е освен това от консерви с грах “.

Василев разяснява и предизборното обединяване на Политическа партия с Демократична България:

„ Социологията демонстрира, че към този момент и обществото е стигнало до такава степен, че в случай че не се обединят освен Политическа партия и Демократична България, а
става въпрос за всички организации, които се борят
дори и на локално равнище против проблеми в страната и имат идея, това може да активизира имунната система на обществото “.

По думите му вече се обрисуват две групи от партии – едните споделят, че не могат по-добре, а другите желаят да е по-добре:

„ Гражданите ще би трябвало да решат кое от тези две неща желаят да се случи в страната “.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР