Съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Атанас Атанасов заплаши да съди

...
Съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Атанас Атанасов заплаши да съди
Коментари Харесай

Възраждане заподозря Атанас Атанасов в национално предателство, той заплаши със съд Костадин Костадинов

Съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Атанас Атанасов заплаши да съди за клюка водача на " Възраждане " Костадин Костадино в. Това стана по време на дебата за даване на дефектни ракети за С-300 и муниции за автоматизирано оръжие от складовете на Министерство на вътрешните работи като спомагателна военна помощ за Украйна, написа.

Повод за заканата стана имитация на зам.-председателя на " Възраждане " Цончо Ганев, който упрекна Атанасов, че е предал на украинската страна конфиденциален лист с българско въоръжение:

" Преди време изтече лист, промотиран и деклариран от един от водачите на ПП-ДС, който ясно съобщи пред медиите, че е занесъл и е срещнал украинската страна с българското въоръжение какво можем да дадем. Днес ще кажете ли?! А - точка А, това национално изменничество ли е? ".

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов цитира думи от изявление на Атанасов пред Българска национална телевизия:

" На 5 ноември 2022 година националният представител Атанас Атанасов сподели следното - " преди две седмици имахме среща с украинския дипломат в България. В връзката си с българските управляващи украинското посолство е наясно какво имаме в остатък, което може да им бъде потребно ". Ето ви образец за осъществен шпионаж в нашата страна от непознат посланик, който, господин Атанасов, като в последна сметка някогашен началник на контраразузнаването, би следвало да знае по какъв начин да постъпи в тази обстановка ".

Атанасов упрекна съперниците си, че с офанзивата против него стартират " предизборната си акция " и съобщи:

" Като имате такива данни, че съм народен изменник, ги занесете в прокуратурата, в случай че обичате. Никога не съм приказвал такива неща, каквито си позволявате тук да говорите, нито знам за някакви описи, нито знам какво е въоръжението на българската войска. Така че това е цялостно безсрамие, което вършите тук, необмислено лъжете, разбрахте ли. И апропо си търсите да ви заведа дело за клюка, да знаете! ".

На закрито съвещание депутатите изслушват началника на защитата адмирал Емил Ефтимов и бригаден военачалник Петьо Мирчев, зам.-командир на Военновъздушни сили за наличностите и положението на въоръжението, което ще бъде предоставено на Украйна.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР