Съпредседателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски е изненадан от

...
Съпредседателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски е изненадан от
Коментари Харесай

Пеевски пита - ще си плати ли „Лукойл“ наистина?

Съпредседателят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски е сюрпризиран от публикуваната от " Лукойл Нефтохим Бургас " позиция, в която се показва, че компанията не дължи никакви налози в България. Тази заран Делян Пеевски в обособена позиция декларира, че напълно друго му е било казано от премиера Николай Денков в понеделник сутринта, на осъществената по негово гледище среща по тематиката в Народното събрание. На срещата участвал и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Според информацията от Денков, предходната вечер (неделя, бел.ред) от " Лукойл " са се обадили и са разговаряли с началника на кабинета на премиера и са уверили българското държавно управление, че до края на седмицата ще внесат 500 млн лева налози.

От изказването на " Лукойл " от през вчерашния ден обаче се схваща, че нищо от това няма да се случи, заключава Делян Пеевски и декларира: " Лукойл " очевидно не си дават сметка, че са българска компания, която работи по българските закони и нейната централа е в България.

Делян Пеевски показва и че позицията на Движение за права и свободи е следната:

Ако не бъде изпълнено, това, което " Лукойл " са дали обещание на представители на българската страна, а точно, че ще си платят налозите до края на месеца и откакто в петък бъде признат закона за енергетиката и бъде преодоляно ветото на президента, да стартират да заплащат и 73 ст на литър от своята свръхпечалба, които да бъдат върнати назад на хората, с цел да се понижи цената на горивата, незабавно откакто стартира работа Народно събрание след втори тур на локалните избори, ще внесем предложение за лишаване на дерогацията на " Лукойл ".

И това е бил изначално смисълът на поисканата дерогацията за " Лукойл " - българските жители и бизнес да имат по-евтини горива, а не с тези милиарди свръхпечалба да бъде финансирана войната в Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР