Съпредседателят на парламентарната група на Продължаваме промяната – Демократична България“

...
Съпредседателят на парламентарната група на Продължаваме промяната – Демократична България“
Коментари Харесай

Кирил Петков призова за разговори с ГЕРБ-СДС

Съпредседателят на парламентарната група на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ Кирил Петков се опита през днешния ден в Народното събрание да понижи напрежението в некоалицията.

Той прикани пред публицисти: “Да отворим този меморандум или от ГЕРБ да предложат различен текст ”. По думите му би трябвало да се направи крачка напред в смяната на институциите. Искаме оттук насетне да се минава през процедура и всички политици дружно да се откажем от политическото начало в регулаторите, уточни още Петков. 

Искаме ли да слушаме за идващите Мартин “Нотариуса ” или Пепи Еврото? Не желаеме. Тогава да създадем действителна промяна в правосъдната система, която значи всички ние да се откажем от надзор във Висшия правосъден съвет (ВСС), разяснява съпредседателят на ПП-ДБ.

Тук не става въпрос за “червени линии ” на ПП-ДБ, тук става дума за “червени линии ” на обществото, сподели Петков и изясни, че меморандумът е открита, обществена позиция, с която да приканят сътрудниците си от ГЕРБ-СДС да стартират работа по техния документ или да предложат различен. “Всеки излиза от коридорите, споделя две фрази и си потегля, а службите са си там каквито са си ”, разяснява още Петков. 

Според него страстта е свършила и би трябвало сътрудниците да се върнат назад на масата за договаряния, с цел да кажат кои текстове харесват, кои не и какво съгласно тях би трябвало да се добави. На никой не му трябват избори, добави Петков. Той уточни, че ПП-ДБ са в цялостна подготвеност да водят договаряния и да излъчат преговорни екипи.

Петков посочи, че има огромна разлика сред изпълнителната власт и регулаторите. По думите му регулаторите би трябвало да са самостоятелни, а в изпълнителната власт може да има политическо посланичество.

Припомняме, че през вчерашния ден водачът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че изборите две в едно са логически свършек на некоалицията, а през днешния ден ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски упрекна Христо Иванов и олигарсите зад него, че желаят да вземат прокуратурата.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР