Съпредседателят на “ Кирил Петков, кандидатът за кмет, издигнат от

...
Съпредседателят на “ Кирил Петков, кандидатът за кмет, издигнат от
Коментари Харесай

Стефан Асенов, ПП-ДБ: Автомобилостроенето може да превърне Търговище в инвестиционен център на Северна България

Съпредседателят на „ “ Кирил Петков, претендентът за кмет, повдигнат от – Демократична България “, Стефан Асенов, и депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков се включиха в полемика с жителите на тематика: „ Как Търговище може да стане икономическото сърце на Северна България “.
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 203
По думите на Божанков някои политически партии се пробват да ръководят народа посредством боязън.

„ Поради липса на информация хората се опасяват да не би България да бъде въвлечена във война, а това няма по какъв начин да се случи. Виждате какво идва от същите тези политически лица - цели политически обединения, президентски институции, които споделят: „ Оставаме на студено, оставаме на мрачно, страната банкрутира “. Плашеха ни, че левът ще бъде откачен от еврото, че България щяла да изпадне в криза, че бюджетът бил пред банкрут и тези послания идваха от онази служебна власт единствено преди няколко месеца. Та, за какво хората се опасяват от смяната? Защото някой доста желае да ги е боязън “, съобщи Явор Божанков по време на полемиката.



В същия ред на мисли Кирил Петков акцентира, че представителите на „ “ в Народното събрание не са се огънали нито за момент. Пред симпатизанти и последователи в Търговище той изрично съобщи, че се придържа към поетите задължения към гласоподавателите.

„ С 63-ма депутати от 240, в ролята си на втора политическа мощ, през днешния ден имаме министър председател, който се споделя акад. Николай Денков – почтен, можещ, компетентен човек, от който не се срамим и знаем, че ще свърши работа, човек, който има идея. Имаме министър на финансите – Асен Василев, човек, който няма да открадне една стотинка от държавния бюджет, който внимава други да не откраднат. Андрей Цеков – министър, който с първата стъпка спря 4 милиарда лева поръчки, пуснати по остарялата скица “, съобщи Петков.



Ние управлявахме действително осем месеца, освен това в най-сложната коалиция. Осем месеца бяхме под обстрел от всички страни, тъй като се изправихме против 30-годишни ползи. И те видяха по какъв начин не се огънахме за значими неща, като да вземем за пример това по какъв начин се изразходват парите за автомагистралите. Но 8 месеца не са задоволителни. Четири години обаче са. И това, което имаме в този момент, е невероятната опция човек като Стефан Асенов да поведе вашия град за 4 години, сподели още Кирил Петков и добави, че в последните месеци са съумели да осъществят 62 от 66 промени и даде образец с основния прокурор и промяната с опцията да се проверява институцията, без значение на личността.

Съпредседателят на „ “ не пропусна да засегне и корупционните схеми: „ Досега плановете, да вземем за пример за създаване на автомагистралите и пътищата, се одобряваха в затворени стаи по разнообразни критерии. Сега по предложение на министър Гвоздейков стандартът е един за всички компании и на база на този стандарт се търси най-ниската цена “.

Кандидатът за кмет Стефан Асенов показа вижданията си за икономическото развиване на Търговище, като сподели, че ще работи върху възобновяване на завода за акумулатори, защото през последните години електрическите автомобили стремително навлизат в употреба.



„ Тези транспортни средства се задвижват с акумулатори, които могат да се създават в Търговище. Тук имаме фрагментите, имаме местоположението – център сме на Североизточна България. Тези дадености би трябвало да ги използваме. Автомобилостроенето е сърцето, което може да затупти в Търговище и да си върнем нашето добро име като център на Северна България за вложения “, съобщи Стефан Асенов.

„ Колкото да е добра националната власт, няма да има никакво значение, в случай че в Търговище няма добра локална власт, няма положителни общински съветници, нито добър екип на място, който да се бори всеки лев от Европа и от централния бюджет да бъде вложен рационално, качествено, транспарантно. Ето за какво е значимо на 29 октомври да подкрепите Стефан Асенов и претендентите ни за общински съветници с бюлетина №66 “, заключи Явор Божанков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР