Съпредседателят на Групата на Зелените в Европейския парламент Ска Келер

...
Съпредседателят на Групата на Зелените в Европейския парламент Ска Келер
Коментари Харесай

Ска Келер съди Симеонов заради език на омразата

Съпредседателят на Групата на Зелените в Европейския парламент Ска Келер ще заведе дело против вицепремиера и водач на НФСБ Валери Симеонов. Това сподели в собствен пост в персоналния си профил във Фейсбук съпредседателят на "Зелените " в България Борислав Сандов.

По думите на Сандов, делото против Симеонов ще е поради "език на омразата ". Предстоят съвещания с адвокати, с цел да бъде дефиниран искът, заяви Actualno.com.

Припомняме, че Ска Келер пристигна в България при започване на февруари - поради митингите в отбрана на Национален парк "Пирин ". Германският евродепутат твърдо поддържа тезите на протестиращите, които са уверени, че с решение на държавното управление тъкмо сред Коледа и Нова година е разрешено да има застрояване в 48% от територията на Национален парк "Пирин ".

До момента властта, най-много в лицето на екоминистъра Нено Димов и на Симеонов, споделя, че било неуместно да се мисли, че някой щял да застрои толкоз огромна повърхност. На 9 февруари, тъкмо когато Келер отпътува за Кресненското дефиле и Банско, НФСБ пусна публично прессъобщение поради визитата ѝ. Да намажем ските на Ска Келер – с такова заглавие партията на Симеонов пусна позицията си против присъединяване на Келер на обичайния митинг в четвъртък против държавното решение за Пирин. НФСБ изиска неотложно Министерство на външните работи да разгласи Келер за личност нон грата, както и да я експулсира от България "с камионетка до Капъкуле ".

Според НФСБ Келер, която била "нагла и самонадеяна персона ", приключила "университета "Шабанчъ " в Истанбул ", е "каканижела " с "очевидно несъответстващ тип " пред "услужливите български медии " за "оставка на български министър " и "отмяна на решение на суверенното българско държавно управление ", като даже си разрешила да приказва за "преразглеждане на плана за автомагистрала на Кресненското дефиле ".

Ето какво написа Борислав Сандов:

Може би някои от вас се чудят за какво през днешния ден не участвах в представянето на Демократична България. Причината е, че съм в Брюксел, на среща на водачите на European Greens. Обсъждаме значими за всички поданици на Европейски Съюз въпроси, свързани с демокрацията, устойчивото развиване, геополитическите провокации и идните след година Евроизбори. Използвах опцията да приказвам и с някои сътрудници по въпроси, свързани с България. Един от забавните диалози беше със Съпредседателя на групата на Зелените в Европейския парламент Ska Keller, която неотдавна посети нашата страна, с цел да обърне внимание на акциите на Зелените и гражданското общество по отношение на #Пирин и #КресненскотоДефиле, както и да показа отчет на Greens/EFA in the European Parliament по отношение на корупцията в България. В диалогът ни с нея съумях да я убедя да заведе дело против Валери Симеонов, който си разреши да употребява против нея език на омразата, да я набеди за джихадистка и да изиска нейното ”експулсиране от България с камионетка до Капукале”. Очаквайте скоро детайлности по този въпрос, както и спомагателни дейности на европейско равнище по въпросите за Пирин, Кресна и други наболели въпроси!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР